Cool ideje da ukrasite dnevnu sobu plavom bojom

Za neke dizajnere, plava boja je hladna i ne voli toplije tonove dnevne sobe, kao što je narandžasta i bež. Međutim, plavi tonovi se dobro uklapaju u stambeni prostor, osobito ako se koriste s bijelom. Predstavljamo vam nekoliko ideja kako da dnevnu sobu ukrasite s plavim elementima:

1. Morsko plava boja

plava-dnevna-soba-1

Plava dnevna soba će pretvoriti vašu dnevnu sobu u unikat. Trik je da ne koristite prekomjerno plavu boju. Izaberite jedan ton, ili eventualno dva, ako se osjećate posebno sigurni s dizajnom.

Za tamnije tonove plave boje je potrebno da imate dovoljno svjetlosti u dnevnoj sobi. Dok god imate obilje prirodnog svjetla i dovoljno prostora, onda morska plava ne predstavlja problem.

2. Decentne kombinacije zida i namještaja

plava-dnevna-soba-2Plavu boju možete koristiti na suptilniji način, tako što ćete samo jedan zid obojiti u plavoj, a zatim kombinujete namještaj s bojom zida.

plava-dnevna-soba-33. Klasična plava s bijelom

plava-dnevna-soba-4Kako bi uspješno koristili plavo-bijelu kombinaciju potrebno je da ih koristite u istoj mjeri. Ostavite zidove i strop bijel, a zatim izaberite plavo-bijeli namještaj. Efekat će bit fantastičan.

4. Plavi tepisi

plava-dnevna-soba-5Ukoliko vam se ne sviđa ideja da imate plave zidove u dnevnoj sobi, onda jednostavno možete koristit plave tepihe u raznim tonovima u kombinaciji s bijelim zidovima.

5. Plava zavjesa

plava-dnevna-soba-6Zavjese mogu kompletirati plavi izgled dnevne sobe. Ali, ne koristite plave zavjese samo zato što imate plave zidove. Ne zaboravite da je lako pretjerati s plavom.

Plave zavjese će odlično funkcionirati ako u dnevnoj plava nije dominantna boja.

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: