04/01/2018 | Uređenje | Komentari

BUDITE U TRENDU: Ovi trikovi u UREĐENJU STANA će biti popularni tokom 2018. godine!

Sudeći prema aktivnostima korisnika Pinteresta i najpopularnijim fotografijama u kategoriji uređenja doma, ovo su budući trendovi u dekorisanju životnog prostora koji će biti posebno popularni u ovoj kalendarskoj godini. Donosimo vam pregled sljedećih trendova!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

1. Zidna umjetnost

Goli zidovi su zvanično van mode. Korisnici Pinteresta za dekoraciju zidova izabrali su popularne fotografije. “Galerijski zid” jedan od najaktuelnijih trendova, baš kao i naljepnice koje se jednostavno mogu nalijepiti i odlijepiti, a ujedno i oživiti prostor. Broj “zidna umjetnost” pinova povećao se za čak 637 posto.

stan-uredjenje (1)

2. Biljke s uzorkom

Bljke koje je dobro držati u spavaćoj sobi mogu doprinijeti boljem snu, dok biljke sa zanimljivim uzorkom mogu pomoći da budete u trendu ove sezone. Razigrani uzorak na biljci novi je trend koji služi kao savršen dodatak u enterijerima. Broj pinova s pojmom “biljke s uzorkom” porastao je za 533 posto.

stan-uredjenje (2)

3. Teraco podovi

Još jedan trend za kojim se interes povećao za 316 posto u ovoj godini je teraco pod koji je bio popularan 1970-ih. Riječ je o hladnoj i glatkoj površini koja se najčešće sastoji od komadića mermera ili stakla koji se postavljaju na svježu betonsku površinu. Nakon sušenja pod se brusi i na kraju se nanosi zaštitni sloj.

stan-uredjenje (3)

4. Upečatljivi plafoni

Plafoni sve češće omogućavaju da na kreativan način oživimo prostoriju uz pomoć zanimljivog odabira boje, tapeta sa zanimljivim uzorkom ili teksturom. Na Pinterestu je za takvim dekor detaljem interes porastao za 310 posto.

stan-uredjenje (0)

5. Spa kupatilo

Iako ne možemo u svakom trenutku pobjeći na Bahame, možemo bar sanjariti o kupatilima inspirisanima spa centrima u kojem se možemo opustiti i uživati. Interest za takvim kupaonicama porastao je za 269 posto.

stan-uredjenje (5)

Izvor: zadovoljna.hr

Vaš komentar na članak: