08/10/2017 | Kupatilo,Uređenje | Komentari

Ako su vam dosadile pločice u kupaonici – možete ih obojiti

Ne mora vam pasti bomba u stan – uz brusni papir, deterdžent, pretpremaz, kist i boje, bez nereda i nervoze, darujte novi sjaj ili dodajte detalje kuhinji ili kupaonici.

kupatilo-pločice

Ako su vam dosadile, keramičke pločice možete i obojiti. Na taj ćete način uštedjeti, ali i izbjeći dugotrajne i prljave radove u stanu. Proces bojenja keramičkih pločica sastoji se iz tri dijela, a to su čišćenje pločica, premazivanje takozvanim pretpremazom, a potom dolazi nanošenje boje.

Nakon što se uvjerite da su se pločice potpuno osušile, slijedi faza nanošenja primera, odnosno pretpremaza. Na tržištu ga se najčešće može naći u sivoj ili bijeloj boji, a pretpremaz je potreban jer se na njega lakše nanosi boja. Najbolje je kupiti primer na vodenoj bazi, a nanosi se valjkom ili četkom.

Pretpremaz i boje potražite u specijaliziranim prodavaonicama te se dodatno raspitajte o pravilima. Dovoljno je na površinu nanijeti jedan sloj. No ako smatrate da su vam potrebna dva sloja, pričekajte najmanje osam sati prije nego što nanosite drugi sloj.

Deterdžent koji sadrži abraziv

Brušenje možete odraditi i ručno, odnosno bez brusilice, ali će vam to produljiti posao. Pločice temeljito operite deterdžentom koji sadrži abraziv kako biste uklonili prljavštinu i kamenac.

Oprezno s razrjeđivačem

Na krpu nanesite alkohol i prebrišite pločice. Ostavite da se dobro osuše. Ako su ostale naslage prljavštine, na tim mjestima upotrijebiti razrjeđivač, ali pripazite da ne bude preagresivno.

Brusni papir ganulacije 220

Preporučeno je koristiti brusni papir granulacije 220. Na taj ćete način ukloniti sjajni i glatki sloj, a opet dovoljno je nježna obrada da neće oštetiti pločicu u smislu da ostavi udubljenja.

Izvor: 24sata.hr

Vaš komentar na članak: