13/05/2017 | Uređenje,Video | Komentari

Živjeli su sa roditeljima, a onda su riješili da sagrade svoju kuću: Od dva kamiona i malo para napravili su san snova

Mladi dizajner Kervin Oven (22) i njegova djevojka Megan, napravili su sebi jedinstvenu kućicu i to bez hipoteke i kredita, i to od dva kamiona od 6.500 eura.

Carwyn-Owen-Megan-620x350

I Kervin i Megan su živjeli sa roditeljima u Velsu i nikako nisu bili u mogućnosti da uzmu pozajmicu od banke kako bi sebi obezbjedili dom, ali su zato došli na genijalnu ideju.

Oven, i sam dizajner namještaja, primio je od prijatelja poklon u vidu masivnog kamiona, u zamjenu da njegovoj ženi napravi namještaj, a zatim su kupili još jedan kamion, koji su im zatim služili za građu.

Carwyn-Owen-Megan-5

Od dva kamiona napravili su jednosobnu kućicu od 75 metara kvadratnih, sa kuhinjom, sobom, kupatilom i dnevnim boravkom. Čak su sačuvali dovoljno novca za dozvolu za gradnju, budući da se ovaj objekat trenutno vodi kao privremeni i nalazi se na imanju njihovih rođaka u Velsu.

Skoro sve u kući je ručni rad. Pored pomenutih izdataka, dodatni novac morali su da izdvoje samo za dijelove kuhinje, kupatila i još nekih pojedinosti.

Carwyn-Owen-Megan-3

Tamošnja voditeljka Sara Bini je u okviru svog šoua “Kako živjeti bez hipoteke” posjetila ovaj mladi i kreativni par i napravila o njima reportažu, piše Dejli mejl.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: