Zavirite u najskuplju kuću na svijetu, od pola milijarde dolara (VIDEO)

Ovo luksuzno imanje zove se Palais Bulles (u prijevodu Bubble Palace ili Palača od mjehurića), a taj naziv se odlično slaže uz kuću futurističkih oblika koja izgleda kao hrpa balončića.

najskuplja-kuca

Ova kuća na jugu Francuske je najskuplja na svijetu. Nalazi se u Cannesu i stoji vrtoglavih skoro pola milijarde dolara – 455 milijuna dolara što je više od tri milijarde kuna. Ovo luksuzno imanje zove se Palais Bulles (u prijevodu Bubble Palace ili Palača od mjehurića), a taj naziv se odlično slaže uz kuću futurističkih oblika koja izgleda kao hrpa balončića. Nekada je bila u vlasništvi slavnog dizajnera Pierre Cardina.

Kuća je toliko posebna da su napravili i internetsku stranicu posvećenu samo njoj – pogledajte je OVDJE.

Ima oko 1200 četvornih metara, deset spavaćih soba, sferični dnevni boravak, ogromne vrtove i ribnjake, bazen… Dizajnirao ju je mađarski arhitekt Antti Lovag, a izgrađena je 1979. godine. Cijela kuća više izgleda kao malo selo.

Evo kako izgleda:

Cijelo imanje je kao iz nekog filma, prepuno zanimljivih oblika i skrivenih kutaka. Posjetitelji ponekad imaju dojam da će se izgubiti. Proteže se na oko 8.600 četvornih metara. Postoji i vanjski prostor za održavanje koncerata ili predstava u koji stane oko 500 gledatelja koji usput mogu uživati u predivnom pogledu na more.

Palais Bulles pokušava prodati agencija Christie’s International Real Estate, specijalizirana za vrlo luksuzne nekretnine.

Izvor: 24sata.hr

Vaš komentar na članak: