ZA 15 MINUTA IMATI ĆETE NOVI KROV! Zeleni krovovi masovno se uzimaju i kod nas!

U Srbiji su ljudi počeli sve više da se odlučuju na primjenu zelenih krovova. Najviše se koriste ‘Urbanscape zeleni krovovi’. Ova vrsta krovova prikazana je najbolji arhitektima i ostalim stručnjacima, te je utvrđeno da mogu biti postavljeni u roku od 15 minuta.

Urbanscape-zeleni-krovovi-Knauf-Insulation-13

Obzirom da su jako lijepo, obezbjeđuju bolju i zdraviju vanjsku sredinu, ova vrsta krovova najprije se trebala koristiti samo u gradu, jer bi na taj način standardne krovove zamijenili sa zelenom oazom koja ne bi štetila planeti Zemlji.

Ogromna prednost koja se odnosi na ove krovove jeste da sa njima za vrijeme hladnih zimskih dana ćete uštediti mnogo novca, a za vrijeme ljeta ćete uštediti oko 75% novca, jer neete koristiti rashladne uređaje.

Zahvaljujući njima nećete imati problema sa okolnom bukom, a proces postavljanja je jako jednostavan, a o izgledu ne treba ni govoriti.

Na narednim slikama možete vidjeti kako se oni postavljaju, te kako najzad izgleda:

1. Big Scape – svi slojevi (protivkorenska membrana, drenažni sloj, supstrat od kamene vune i prekrivač mješavine seduma) dolaze u rolnama i postavljaju se jedan po jedan.

2. Modular – krov se postavlja putem već formiranih modula dimenzija 50×50, koji se postavljaju na protivkorjensku membranu, a već sadrže drenažni sloj, supstrat od kamene vune i prekrivač sa mješavinom seduma.

Pogledajte zanimljiv video u kojem je sve najbolje objašnjeno:

Izvor: 5do12.info

Vaš komentar na članak: