VRIJEME JE ZA PROMJENE: Ako želite da vas shvate OZBILJNO, ove stvari POD HITNO IZBACITE iz kuće!

Dizajneri enterijera obraćaju vam pažnju na šest najčešćih grešaka kojima naprosto moramo da kažemo – Zbogom!

stan

Odrastanje nas mijenja i uljepšava, kako psihički tako i fizički. Onako kako mi odrastamo, mora da sazrijeva i naš dom. Nedopustivo je da odrasla osoba koja želi da je svi shvate ozbiljno živi u stanu koji priliči tinejdžeru ili studentu.

Ovih šest stvari, po savjetima dizajnera, morate što prije da izbacite iz stana.

Montažni plastični namještaj

Koliko god da je udoban ili praktičan, plastični namještaj nimalo ne doprinosi ozbiljnosti i ljepoti vašeg doma. Sigurno ste i sami toga svjesni. Ovakav tip namještaja idelaan je za privremeno korišćenje, za ljude koji se često sele. Međutim, kad se jednom skrasite u svom domu, namještaj mora da bude odraz vaše zrelosti, a ne da gosti misle da ste haotično jurili po buvljaku kupujući plastične baštenske stolice.

Plakati voljenih grupa

Sasvim je okej da svoje tinejdžerske i studentske dane okruženi plakatima grupe Aerosmith ili Džastina Bibera (dobro, to baš i ne mora), ali kad porastete, vrijeme je da ih uklonite sa zdiova. Plakati bendova ne odaju utisak da u stanu živi mudra, zrela, samostalna osoba, već neko kome mama donosi zaleđene sarme, da biste imali šta da jedete.

Neonske lampe

Osim što ih dizajneri nimalo ne vole i ne preporučuju, neonska svjetla prilično oštećuju vid, naročito ako pod njima mnogo čitate. Umjesto toga, oslonite se na lampe čije sijalice nemaju direktan kontakt sa vašim očima. Tako će soba biti dobro osvjetljena, a vi nećete osjećati umor dok gledate TV, koristite računar ili čitate. Uz to, stan će djelovati ozbiljnije, a vi zrelije.

Životinjske šare

Leopardove, tigrove i zebrine šare u stanu ne ostavljaju naročito dobar utisak. Koliko god da ste ih skupo platili. Prekrivači treba da budu nježni, elegantni i očaravajući – baš kao i vi.

Plastični pribor za jelo

Niste na izletu, ni u studentskom domu. Plastične čaše, tanjiri, escajg – naročito u raznim bojama i dezenima vašim gostima neće odati dobar utisak. Krajnje je vrijeme da nabavite pokućstvo za odrasle osobe.

Vještačko cveće

Ništa smešnije ne možete da “uglavite” u enterijer od vještačkog cvijeća i bilja. Naročito ako ga imate već neko vrijeme, pa se “ofucalo”. Vrijeme je da se posvetite gajenju svježeg bilja, ako želite da dokažete da ste sposobni da nešto ili nekog održite u životu. A ako nemate vremena ili vam naprosto ne uspijeva zelenilo u stanu, idite u šetnju i napravite buket od grančica i lišća – izgledaće spektakularno i originalno.

Izvor: dnevno.rs

Vaš komentar na članak: