19/11/2016 | Uradi Sam,Video | Komentari

Uz malo papira i mašnica, praznu toalet rolnu pretvorila je u nešto superpraktično

Da li vam je ikada palo na pamet da vam prazne rolne toalet papira mogu pomoći da se bolje organizujete?

ljepilo-rolna

Uz malo mašte, par jednostavnih trikova, ukrasnog papira i mašnica, svoj životni prostor možete ukrasiti na originalan ali i na praktičan način.

Blogerka En, napravila je tutorijal na Youtube-u gdje objšanjava na koji način možete iskoristiti prazne rolne od toalet papira.

Prva ideja su kutijice za odlaganje nakita za koje će vam biti potrebne:

- Prazne toalet rolne
- Šareni ukrasni papir
- Satenske ili neke tračice za ukrašavanje
- Ljepak
- Makaze

Isjecite ukrasni papir, zalijepite ga oko rolne, a potom vežite mašnicu. Savijte krajeve i dobili ste interesantnu kutijicu za nakit. Takođe, ovo može biti sjajno pakovanje za poklon koji ste namjenili dragoj osobi.

Imate probleme sa odlaganjem skladištenjem produžnih kablova? Naravno, uvijek se možete poslužiti gumicama, ali ako napravite ovakav unikatni „držač za kablove”, svakako će izgledati ljepše.

Ukoliko se bavite slikanjem ili crtanjem trebalo bi da imate posebno mjesto na kome držite svoj umjetnički alat. Predlažemo vam da probate da organizujete slikarske četkice na ovaj način.

U kartonsku kutiju, koju ste kupili ili sami napravili, stavite prazne rolne toalet papira i u njima držite četkice.

Uz malo pokretačke kreativne energije praznu rolnu toalet papira možete iskoristiti i na druge na načine. Ako i vi imate neku ideju, podjelite je sa našom redakcijom i pokažite i nama kako da je sprovedemo u djelo.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: