Svakodnevno ih bacate, a niste imali pojma koliko mogu da vam posluže

Pročitane novine u najvećem broju slučajeva završe u kanti za otpatke, što je pravo bacanje novca, budući da mogu i te kako da vam koriste kod kuće. Od uljepšavanja, preko pranja pa sve do ukrašavanja prostora, evo kako možete da uštedite novac koristeći novine.

novine

Pranje prozora

Vjerovatno najstariji, ali najbolji trik. Svaka srpska domaćica će vam potvrditi da nema tog naučnog otkrića, niti mikrofiber vlakna koje bi moglo da zamjeni stare, dobre novine kada je o pranju prozora riječ. Ukoliko vas nerviraju oni masni tragovi koji ostaju čak i nakon pranja stakla krpom i deterdžentom, jednostavno zgužvajte list novina, i njime malo jače oribajte staklo. Ne samo da će tragovi nestati, već će i prozori da blistaju kao novi.

Manikir

Ukoliko ste, pak, od onih koji vrijeme radije provode sređujući nokte, a ne kuću, bićete iznenađeni kada vidite kako obične novine mogu da vam posluže i na tom frontu. Pomoću malo alkohola i omiljenih novina možete da imate veoma zanimljiv dezen na noktima – pogledajte kako je jednostavno!

Uklanjanje lošeg mirisa

Neprijatan miris u frižideru može da bude super taktika za dijetu (znate, otvorite frižider, i toliko vam se smuči od smrada da ga odmah zatvorite i izgubite apetit do kraja dana) ali vam je ipak ne savjetujemo. Prosto, iz higijenskih razloga. Upravo za to novine mogu sjajno da vam posluže – jednostavno obložite fioke listovima ili stavite novine ispod činija u kojima se nalazi “sumnjiva” hrana.

Dekoracija

Predmeti za dekoraciju stana kao da su iz godine u godinu sve skuplji, a dobra vijest je da uz malo mašte, vremena i ideje možete sami da napravite šta god poželite. Kao što je naša kreativna čitateljka pokazala, novine mogu da posluže kao sjajna inspiracija za sve – od ukrasne šolje, preko korpe do podmetača za čaše. Potrebno vam je samo da znate osnove vezenja, koje su zapravo veoma jednostavne, a ne samo da ćete imati lijep ukras sa kuću, već ćete primjetiti i da ovo veoma smiruje.

Rješenje za smrdljive cipele

Problem koji je mnogo češći nego što smo spremni da priznamo najviše nas pogađa ljeti, kada nam se stopala jače znoje. Možete da koristite dezodorans ili talk, ali vjerovatno ste do sad i sami skapirali da će cipele (a posebno baletanke) na kraju dana imati onaj neprijatan miris, ma šta im vi radili. Zato je najbolje rješenje (bukvalno efikasnije od kupovnih spejeva) da preko noći ostavite zgužvane novine da odstoje u cipelama i upiju sve mirise. Novine zatim jednostavno bacite.

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: