Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

09/01/2017 | Uradi Sam,Video | Komentara:

Sjajno: Šta će se desiti ako riješite da iskombinujete pomorandžu i maslinovo ulje? (VIDEO)

Advertisement

Ovo doba godine je rezervisano za pomorandže, i uživanje u ovoj vrsti voća. Ali, evo kako još možete iskoristiti pomorandžu, a da niste mogli ni da pretpostavite…

narandza-svijeca

Da je kora pomorandže magična, to već znamo, ali da li ste znali da od nje možete da napravte i predivnu aromatičnu svijeću? I to bez ikakvog voska i loših isparenja, sa sastojcima koje vjerovatno već imate kod kuće.

Naime, svijeća od pomorandže i maslinovog ulja je ne samo predivna, dekorativna i mirisna, već može da bude i jako korisna u trenucima kada vam nestane struje, a kod sebe nemate sveću. Sve što je potrebno da uradite jeste da presiječete koru narandže na dva dijela (ali ne sijecite i cijelu voćku, baš kao na videu), a onda pažljivo odvojite koru od mesa tako da ostane oblik polusfere, sa sve peteljkom u sredini.

Jako je bitno da ne iščupate peteljku, jer bez nje ne može da se napravi svijeća, tako da je neophodno da odvojite onu polovinu kore koja se nalazi sa strane sa koje je vidljiva zelena petiljka (onaj dio koji je nekada bio zakačen za drvo).

Zatim jednostavno sipajte masinovo ulje tako da prelije i samu peteljku, zapalite je i uživajte u mirišljavoj svijeći! Ako želite da odete korak dalje, drugu polovinu kore možete da isiječete tako da ima veći krug u sredini, pa onda time preklopite svijeću. Na ovaj način ćete dobiti nešto što neodoljivo podsjeća na lampu – pogledajte i uvjerite se sami zašto je video za ovaj trik stekao preko sedam miliona pregleda.

Izvor: noizz.rs

loading...

Vaš komentar na članak: