21/04/2016 | Uradi Sam,Video | Komentari

Savršene mašnice uz pomoć viljuške: U 5 koraka do originalnog ukrasa (VIDEO)

Ukoliko želite da probudite svoju kreativnost i napravite savršene ukrase, potrebno je samo da slijedite pet jednostavnih koraka pokazanih u videu.

masnice

Danas svi teže da otkriju svoju kreativnu stranu, a vjerovali ili ne, za minijaturnu mašnu potrebno vam je malo vremena, malo mašte i jedna viljuška. Danas više nije dovoljno pokloniti nešto nekom dragom, bitno je da to nešto bude jedinstveno i po mogućnosti ukrašeno na vaš karakterističan način.

U koliko nemate ideju kako da ukrasite poklon, evo veoma orginalnog videa koji će vas voditi korak po korak do minijaturne ukrasne mašnice. Njima možete ukrasiti ne samo poklone, već i zavjese, pisma, dekorativne svijeće, ali i frizuru.

Prvi korak: Uzmite dvije najtanje tračise šifona i satena. Veoma su jeftine i možete ih nači u svakoj radnji pozamanterije.

Napravite luk od obje tračice da sva 4 kraja budu u jednoj ravni, tj. jednaka.

Drugi korak: Polako namotavajte traku oko svake iglice na viljušci. Tako nastavite dok ne stignete do vrha viljuške.

Veoma je bitno da tračice budu tanke kako bi što više slojeva moglo da stane.

Treći korak: Kada ste došli do toga da je tračica ispunila unutrašnji dio viljuške, uzmite satensku tračicu druge boje i polako je provucite ispod donjeg ruba viljuške tako da zavežete sve ove tračice koje ste motali unutar viljuške. Nježno zavežite tračice stvarajući mašnicu.

Četvrti korak: Kada ste zavezali tračicu, skinite mašnicu sa viljuške. Možete kombinovati i tračice drugih boja kako bi mašnica bila šarenija.

Peti korak: Makazama odsjecite višak tračica u zavisnosti od želje kakva vam je dužina potrebna i za šta namjeravate da je koristite. Dovoljno je da krajeve trake prislonite na plamen sveće kako biste spriječili njeno paranje.

I uspjeli ste! Savršena mašnica je gotova! Uvijek možete da kombinujete boje i na taj način dobijete šarenu malu mašnicu.

Izvor: stil.rs

Vaš komentar na članak: