15/06/2017 | Uređenje,Video | Komentari

Renoviranje iz snova: kako je od garaže napravljena savršena garsonjera od 40 kvadrata (VIDEO)

Od najobičnije garaže napravljen je mali, ali udoban stan – tu su dnevna soba, kuhinja, trpezarija, trijem, kupatilo… u samo 40 kvadrata! Evo kako…

kuca-garaza (1)

Pošto je shvatio da život u Parizu ne bi mogao finansijski da izdrži, maštoviti fotograf Žeremi Bušholc kupio je u Bordou garažu i od nje na pravio stan iz snova!

Ona je koštala oko 107 hiljada dolara i ima samo 40 kvadrata, niko je nije htio, a u nju je stalo sve!

kuca-garaza (2)

Naime, ta garaža spolja uopšte ne izgleda pompezno, čak ni sada kada je renovirana.

Izolovana je i pregrađena najobičnijim drvenim šalonima, kliznim vratima, te ne privlači previše pažnje. Međutim, kada se vrata pomjere, ona od kuhinje prave šank, a od trema terasu. Zanimljivo, zar ne?

Kuhinja, trpezarija i dnevna soba su u istoj prostoriji, u koje može da se uđe direktno sa ulice kroz tu terasu. Ova trijem-terasa takođe može biti i patio, sve u zavisnosti od toga kako su klizna vrata pomjerena.

kuca-garaza (4)

U ovom stanu od 40 kvadrata maštoviti fotograf ima sve: kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu, spavaću sobu na spratu sa ogromnim krevetom, kutak za bicikl, terasu… međutim zvijezda prostora gdje se sve krije je kocka od 10 kubnih metara.

U kocki su ormari za razne stvari (odjevne, radne…), radni kutak, kompletno opremljeno kupatilo, a na njoj je zapravo taj “sprat” odnosno krevet, sa policom za knjige i magazine.

kuca-garaza (3)

Žeremi kaže kako je zadovoljan time što spava kao u gnijezdu, odmah ispod krovnog prozora, pod zvijezdama… svakako, sofa se pretvara u dodatni krevet, tako da je obezbjeđen i za slučaj da neki gosti odluče da prespavaju kod njega.

Ovaj izvanredan prostor se vizuelno mijenja kad god i gde god da se pregradi kliznim vratima, koja se naizgled niotkuda pojavljuju i ograđuju kuhinju od dnevne sobe, kupatilo od sobe, trpezariju od dnevne sobe…

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: