Ovo je najskuplja kuća u Evropi: Ovako nešto još niste vidjeli! (FOTO/VIDEO)

Najskuplju kuću u Evropi dizajnirao je mađarski arhitekt Anti Lovag, a gradila se od 1975. do 1989. godine. Izgleda poput gomile mjehurića, a za nju treba izdvojiti čak 455 miliona dolara.

najskuplja-kuca (4)

Palais Bules (Palata balončića) popularni je naziv za kuću u Kanu, koja je ujedno i najskuplja kuća u Evropi, prema Christie’sovoj listi. Naziv je jasan jer prvi pogled na kuću ostavlja utisak na svakoga – futuristička kuća dizajnirana je da izdaleka izgleda kao grupa mjehurića.

Izgrađena je za slavnog modnog dizajnera Pjera Kardina, koji je uživao u 10 spavaćih soba i velikoj sferičnoj dnevnoj sobi te prostranim vrtovima zajedno s bazenima i jezerima.

najskuplja-kuca (1)

Ali, da bi postali vlasnik ovog imanja trebate biti među ekstremno bogatima, jer je vrijednost kuće 455 miliona dolara. Razumljiv je i naziv palata jer imanje više izgleda kao selo, a ne kuća.

Velika dnevna soba podsjeća na neki set iz naučnofantastičnih filmova, a čak je i garnitura za sjedenje okrugla. Dnevna soba dekorisana je izuzetno neobičnim namještajem. U jednom od kupatila, koje izgledaju kao spa centar, umivaonik i kada su okrugli, a u kući ćete teško naći jednu ravnu liniju.

najskuplja-kuca (2)

Kad dođe vrijeme da izađete iz kuće, dočekaće vas vrtovi koji se prostiru na više od 8500 kvadrata, a u njima su brojni bazeni i jezerca.

Dramatični stil kuće i cijelog imanja naglašava i vlastita pozornica s 500 mjesta za razne manifestacije i koncerte uz fantastični pogled na more.

najskuplja-kuca (3)

Noću, osvjetljena kuća poprima potpuno drugačiji izgled, a iz vazduha je cijelo imanje jednako impresivno.

Izvor: express.hr

Vaš komentar na članak: