24/06/2017 | Kuće i Vile,Video | Komentari

Ovo je najskuplja kuća na svijetu: Niko ne želi da je kupi! (FOTO, VIDEO)

Vila kralja Leopolda II počela se graditi 1830-ih, a dovršena je početkom 20. stoljeća. Kralj ju je namijenio za svoju ljubavnicu, Blanche Zélia Joséphine Delacroix, a danas je ona najskuplja kuća na svijetu koja se prodaje po cijeni od nevjerojatnih milijardu eura.

vila-kralja-leopolda (1)

Nakon Leopoldove smrti, Blanche je izbačena iz vile Les Cèdres, a u vilu je uselio kraljev nećak, kralj Albert I.

Vaša za milijardu dolara

Trenutni je vlasnik kuće Suzanne Marnier-Lapostolle, pripadnica obitelji Grand Marnier, a vila se nalazi u posjedu njene obitelji od 1920-ih. Obitelj se obogatila kroz svoje carstvo alkoholnih pića, ponajprije konjaka.

vila-kralja-leopolda (2)

Zašto je želi prodati? Traži nešto manje za život, piše Daily Mail.

Imanje dostojno kralja

Vila sadrži deset spavaćih soba, dolazi s nekoliko manjih bazena i jednim veličine onog olimpijskog. Osim toga, smatra se kako je u njenom sklopu i jedan od najljepših vrtova Europe, koji se prostire na 15 hektara održavane zemlje, s više od 1500 različitih biljnih vrsta i 20-ak staklenika s rijetkim tropskim vrstama.

Osim toga, u vili je i balska dvorana, kao i staje u kojima se može držati do 30 konja. Najbliži susjedi vile su britanski kompozitor Andrew Lloyd Webber i američki tech tajkun Paul Allen.

vila-kralja-leopolda (3)

Vila se prodaje od ljeta 2016., no čini se kako je nitko ne želi po cijeni od milijardu dolara, iako je vrijednost posjeda i same građevine procjenjena na toliko.

Pogledajte video o pet najskupljih kuća na svijetu:

Izvor: express.hr

Vaš komentar na članak: