Osušite cipele mokre od snijega očas posla uz pomoć stvari koju kupujete svaki dan

Tokom zimskih mjeseci svi tragamo za obućom koja će naša stopala što duže zaštititi od vode, ali nisu sve cipele vodootporne, a poslije izvjesnog vremena i one koje na deklaraciji imaju oznaku da su nepropusne popuste i propuste, a posebno kada padne puno snijega.

Foto-ilustracija: Pixabay

Foto-ilustracija: Pixabay

Većina ljudi je sigurno više puta imala problem sa mokrim čizmama, cipelama ili patikama, ali mi imamo fantastično rješenje kako da brzo i lako osušite obuću!

Kada se obuća skvasi, potrebno je puno vremena i velika toplota kako bi se osušila i mogla ponovo da se obuje. A ovaj fantastičan trik pomoći će vam da osušite cipele veoma brzo.

Za ovaj trik vam nisu potrebni skupi sprejovi za održavanje obuće, ali ni previše truda – sve što treba da imate jesu stare novine i vaša obuća će uskoro biti potpuno suva.

Izvadite uloške iz mokre obuće, te je napunite zgužvanim stranicama novina – one će pokupiti vlagu. Cipele ostavite na dva-tri sata i očekujte nevjerovatan rezultat.

Da biste još brže mogli da obujete suve cipele, stavite cipele pune novina pored šporeta ili grijalice. Ali pazite – ne direktno ispred izvora toplote, već sa strane! Jedino su lake fen-grijalice koje ne isijavaju snažnu toplotu pogodne za direktno sušenje.

Pogledajte cijeli postupak i isprobajte i vi ovaj fenomenalni trik!

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: