Ona nikad ne čisti kupatilo duže od 10 minuta: Evo koje genijalne cake stalno koristi! (VIDEO)

Vjerovatno ne postoji osoba koja voli da čisti kupatilo, ali to mora da se radi. Da bismo vam olakšali ovaj kućni posao, donosimo vam 5 jednostavnih trikova za čišćenje ove prostorije koje svakodnevno možete da obavljate za samo nekoliko minuta.

ciscenje-kupatila (1)

1. Čist lavabo

Uredan lavabo je poput namještenog kreveta u spavaćoj sobi. Zato bi čišćenje lavaboa trebalo da bude jedna od najvažnijih navika u kupatilu. Sve što treba da uradite je da poslije upotrebe prebrišete krpom vlažne površine.

Takođe, bitno je da poslije pranja zuba operete lavabo ukoliko vam padne malo paste. Ukoliko to ne uradite, ona će se stvrdnuti, a tu je i mogućnost da se za nju zalijepe opale vlasi. Isti slučaj je sa njegom lica – ukoliko nanosite masku ili se šminkate, jer to može da ostavi ružne fleke i nagomilanu prljavštinu, a to sigurno ne želite.

2. Svaka stvar na svom mjestu

Ukoliko vam je kupatilo pretrpano kozmetičkim preparatima, jedino što treba da uradite je da ih složite. Najjednostavnije je da nabavite korpu ili ukrasni poslužavnik, gde ćete ređati stvari nakon upotrebe. Time ćete dodati i dozu luksuza u svoje kupatilo, a površine će vam biti besprijekorno uredne.

ciscenje-kupatila (2)

3. Nakon tuširanja

Poslije tuširanja, po pločicama i kadi ili tuš kabini ostaju mrtve ćelije vaše kože, prljavština, ostaci sapuna ili kupki. Ne samo da to izgleda ružno, već je i plodno tle za bakterije. Zato je najbolje da nabavite brisač za stakla i jednostavno prebrišete površine nakon kupanja. To će vam kasnije smanjiti i posao oko ribanja kade i spriječiti pojavu buđi.

4. Čišćenje odmah nakon prljanja

Ovo je odlična navika za cijeli dom, a pogotovo za kupatilo. Ako ne čistite za sobom, prljavština će se samo nagomilavati, a ovdje govorimo o opalim vlasima, iščupanim obrvama, čišćenju zuba koncem, iscijeđenom kaladontu – sve one sitnice za koje mislite da su potpuno nebitne za čisto kupatilo jer se “ne primjećuju”. Zato je bitno da čim nešto isprljate ne čekate ni čas da odmah očistite za sobom.

ciscenje-kupatila (3)

5. Izdvojite samo 10 minuta nedeljno

Ako vam je potrebno više od 10 minuta nedeljno da očisite kupatilo, tu nema ništa loše. Ali ovaj posao će vam biti drastično olakšan i skraćen gore navedenim navikama.

Pogledajte video:

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: