Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

09/09/2017 | Uređenje,Video | Komentara:

Od 30 kvadrata napravili čudo od stana: Uspjeo najveći izazov bračnog para! (VIDEO)

Advertisement

Mladi par iz Hong Konga želio je da živi u malom i praktičnom stanu koji ima sve. Ali na raspolaganju su imali svega 30 kvadrata svog novog stana, pa je ispunjenje želje bio veliki izazov i za njih, ali i za dizajnere koji su im pomagali u tom poduhvatu.

stan-transformers (1)

Arhitekta i dizajner Marko Pjeraci uspjeo je da smjesti trpezariju, kuhinju, kupatilo i spavaću sobu u samo sedam kvadrata najmanje kuće u Italiji. Pogledajte fascinantno rješenje.

Međutim, rezultat koji su ostvarili bio je fascinantan, a stan koga zovu “transformer” potpuno je oduševio Internet. Naime, u samo 30 kvadrata nalaze se dnevna soba, kućni bioskop, dio za vježbanje i spavanje, kuhinja, kupatilo i prostor za odlaganje stvari, tj. sve što im je potrebno za život kakav su sanjali.

stan-transformers (2)

Zvuči njeverovatno, ali sve se postiže pomoću pokretnih zidova, regala, kreveta na izvlačenje, pa čak i kuhinjskih elemenata. Kreveti se izvlače iz zida, iz radne ploče se izvlači sudopera, a kada za kupanje postaje krevet. Stvari se odlažu na najpraktičnijim policama koje su mogli iskoristiti, a najveći kutak za čuvanje stvari je u podu.

U njihovom stanu, uprkos skromnom broju kvadrata, ima mjesta i za kućne ljubimce, pa su čak i mačke dobile svoj prostor za penjanje i uživanje, a njihove činije se izvlače iz fioke i ne “kradu” prostor.

Kako sve to izgleda pogledajte u video zapisu koji slijedi i uživajte u čarima jedne od najpraktičnijih mini kuća koje smo do sada vidjeli.

Izvor: kucastil.rs

loading...

Vaš komentar na članak: