15/04/2016 | Uređenje,Video | Komentari

OBOLIO OD MULTIPLE SKLEROZE: Čovjek ostavio sve i preselio se u špilju

Angelo Mastropietro imao je dobro plaćeni posao, stresnu svakodnevicu i karijeru u usponu. Radio je od jutra do sutra, a onda mu je dijagnosticirana multipla skelroza. Tada je odlučio ostaviti život koji je do tada živio. Kupio je komad stijene u šumi Wyre u Worcestershire, kraju kojim je nekoć šetao slavni J. R. R.Talkien, tvorac Gospodara prstenova. Uselio se u špilju i započeo s njezinim uređenjem, nastojeći stvoriti dom dostojan pravog Hobita.

spilja-dom

Osim golih stijena, Angelo nije imao od čega krenuti. Instalacije, struja, voda, grijanje, uopće nisu postojale, a svaka se žica i cijev morala uklesati u kamen. Uz pomoć profesionalaca izradio je detaljan plan i od obične rupe u kamenu stvorio ugodan dom. Prvo je isklesao dovoljno prostora za sobe i ormare.

Potom je sve zidove obojio u bijelo, kako bi prostor bio što svjetliji. Postavio je nove prozore i vrata i tako osigurao dotok dnevne svjetlosti.

Ugradio je peći, uredio je kuhinju. Provukao je struju i osigurao da svaki kutak pećine bude ugodno osvijetljen i topao. I ne samo to! Kuhinju je u potpunosti opremio sa svim modernim uređajima, a cijela spilja ima podno grijanje.

Klima uređaj mu nije bio potreban, ali je zato uveo satelitsku i WiFi. Spavaća mu soba gleda na prostranu terasu koju je betonirao, a planira još napraviti jacuzzi, kako bi roštoljanje bilo što ugodnije.

Stotine je sati proveo bušeći kamen. Unatoč teškoj dijagnozi, sve je napravio svojim rukama. Angelo ima nepredvidiv oblik multiple skleroze i u svakom trenutku njegovo stanje moglo se pogoršati. Ovaj otac dvije djevojčice uporno je kopao puna tri mjeseca, dok sve nije bilo spremno za uvođenje instalacija potrebnih za normalan život… u špilji.

Radove i transformaciju golog kamena u dom dostojan modernog špiljskog čovjeka pratila je i televizijska ekipa britanske postaje Channel 4.

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: