Narendao je paradajz i otkrio caku koja će vam uljepšati boravak u kuhinji

Kačkavalj, sir, kupus, šargarepa, čokolada… To su sve stvari koje inače rendate, ali da li ste znali da rende koje vam stoji zanemareno u kuhinji može da se koristi i za paradajz? Da, da i to ni manje ni više nego za pravljenje najjednostavnijeg i najboljeg paradajz sosa koji je ljudski jezik ikada okusio.

paradajz-sos

Ako ste ljubitelj špageta, paradajza, zdrave hrane ili jednostavno nemate pojma sa kuvanjem i svaki put se nadate da možete da pripremite hranu a da ne uključujete šporet (razumijemo vas) onda je ovo trik za vas. Sos od paradajza, najpopularniji sos za špagete na svijetu, može da se napravi na 1.001 način, ali postoji samo jedna fora da to uradite a da pritom ne kuvate ništa.

To podrazumjeva sitno sjeckanje ili mljevenje svježeg paradajza. Da biste to uradili, paradajz prvo morate da oljuštite, što je jako pipar posao i uvijek postoji mogućnost da ostanete bez dijela prsta.

Zato je trik sa rendanjem toliko genijalan – ne samo da nema ni kuvanja ni mljevenja, već će rende i oljuštiti paradaz za vas! Sve što treba da uradite jeste da paradajz presječete na dva dijela i onda ga izrendate kao u videu. U ruci će vam ostati gotovo netaknuta kora paradajza, a u činiji će biti savršen sok. Dodajte malo maslinovog ulja, začine po želji, so i biber i sve jednostavno pomešajte sa skuvanim špagetama (to bar znate da skuvate) i malo prepržene slaninice (naša preporuka).

Sve je gotovo za pet minuta i nema straha da ćete morati da zovete vatrogasce ili Hitnu pomoć!

Kako bi jelo izgledalo profi, preko stavite malo svježeg bosiljka i uživajte u eksploziji svježih, ljetnjih ukusa.

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: