18/02/2017 | Uradi Sam,Video | Komentari

Napravite tajanstvenu fioku u polici za knjige (VIDEO)

Ukoliko u svom domu imate police, a htjeli biste da ih iskoristite za još nešto osim kao vidljiv oslonac za dekorativne elemente poput knjiga i raznoraznih ukrasa evo uputstva kako da korak po korak napravite ovu fantastičnu, tajanstvenu fioku!

tajna-polica

Nerijetko se dešava da nakon uređenja doma shvatimo da nam nedostaje prostora za skladištenje sitnica.

Ukoliko u svom stanu ili kući imate dosta ugradnih ili zidnih polica ovaj nedostatak prostora će postati lako rješiv problem.

Naime, svaku policu moćićete da pretvorite u fioku! Sve što vam je potrebno jesu vješte ruke, bušilica, ljepak, slobodno vrijeme i materijal koji je iste ili približne boje kao što su police koje već imate.

Prije svega treba da napravite unutrašnji okvir. Izaberite vama potrebne mjere u odnosu na to kolika vam fioka treba. Jedan od dva duža dijela biće prikucan za zid, kako bi novonastala konstrukcija funkiconisala kao fioka. Pričvrstite dijelove bušilicom jedan za drugi. Dno od plute isjecite u veličini koja odgovara fioci koju pravite i zalijepite ga ljepkom… Ispratite snimak koji slijedi i napravite svoju tajanstvenu fioku!

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: