Kuća iz snova opremljena i montirana u 30 minuta: Trex Living System, hrvatska modularna kuća

Što kažete na kuću koja će vas osloboditi većine zamornih poslova vezanih uz gradnju, od izrade potrebne dokumentacije do izbora i koordinacije radnika? Ili još bolje, što kažete na kuću koju možete preseliti na drugu lokaciju u jednom danu i potpuno opremljenu montirati za 30.-ak minuta? Znamo. Zvuči sjajno. I to zaista i jest.

montazna kuca hrvatska (1)

Pogledajte video:

Dvije godine razvoja i tim sastavljen od hrvatskih stručnjaka i inovatora zaslužan je za Trex- Living System mobilne kuće. Premijera ove svjetski jedinstvene modularne kuće održala se početkom mjeseca u Pribislavcu na Aerodromu Čakovec gdje su svi zainteresirani posjetitelji koji su je vidjeli, oduševljeni njezinim izgledom. Svaki centimetar kuće pomno je promišljen, iskorišten i riješen s iznimnom preciznošću.

montazna kuca hrvatska (2)

montazna kuca hrvatska (3)

montazna kuca hrvatska (4)

Iza brenda Trex- Living System stoji tvrtka Tremak koja primarno djeluje u metaloprerađivačkom sektoru i jedna je od najperspektivnijih tvrtki u međimurskoj županiji. Velika popularnost i potražnja montažnih mobilnih kuća potaknula je tvrtku da proširi svoje djelovanje i ponudi domaćim i stranim kupcima Trex mobilne kuće koje se u potpunosti proizvode unutar tvrtke i jedinstveni su hrvatski proizvod.

montazna kuca hrvatska (5)

montazna kuca hrvatska (6)

montazna kuca hrvatska (7)

Prvi potpuno opremljeni prototip sastavljen je od dva bazna modula veličine 6 x 2,5 metra, ukupne je površine 30 četvornih metara i ima sav komfor na koji smo u životu navikli. Tu je dnevni boravak koji je ujedno i spavaća soba, kupaonica, kuhinja, prostor koji može biti walk-in ormar ili radni prostor i terasa. Sve je lijepo smješteno u ovaj mobilni objekt koji je između ostalog tehnološko pravo čudo o kojem smo porazgovarali s Robertom Treskom, vlasnikom i direktorom tvrtke Tremak.

montazna kuca hrvatska (8)

montazna kuca hrvatska (9)

montazna kuca hrvatska (10)

Mislimo na okoliš

- Trex modularne kuće energetskog su razreda “A” što znači da su troškovi života u njima minimalni. Najveći utjecaj u tome ima, naravno, izolacija od celuloze koja je dobivena od recikliranog papira i koja osim što je ekološki održiva, jedna je od najučinkovitijih izolatora topline i buke među svim izolacijskim proizvodima. Celuloza se koristi u svim vanjskim površinama te je tako gubitak energije i nastajanje toplinskih mostova svedeno na minimum. Trex kuća “diše” ne samo zbog korištene izolacije, već i ventilirajuće fasade koja se postavlja po cijeloj površini kuće, priča direktor tvrtke te dodaje kako je kombinacijom izolacije i ventilirajuće fasade omogućen nesmetani protok vlage iz kuće što znači da je nastajanje plijesni u kući stvar prošlosti.

montazna kuca hrvatska (11)

montazna kuca hrvatska (12)

Prije svega, modularno

- Osim toga, zahvaljujući potpunoj modularnosti i mobilnosti Trex kuća može biti površine od 30 m2 do 120 m2 i više. Prostor je uvijek idealno iskorišten zahvaljujući modularnim pregradnim zidovima koji se jednostavno demontiraju i montiraju na željeno mjesto. Standardizirano dodavanje modula za proširenje te mobilni temelji koje koristimo omogućavaju raspored prostorija po želji i nakon useljenja, ističe te naglašava kako je Trex kuća jedina kuća koja se prilagođava vlasniku umjesto da se vlasnik prilagođava kući.

montazna kuca hrvatska (13)

montazna kuca hrvatska (14)

Kuće se proizvode serijski po automotiv standardu s najsuvremenijim metodama i materijalima što omogućava najbolji mogući omjer cijene i kvalitete te su otpore na sve vremenske uvjete. Baza svake Trex kuće je statički proračunata čelična konstrukcija koja je mehanički otporna i stabilna te zaštićena od svih vremenskih uvjeta. Konstrukcija same kuće kao i modularnih zidova imaju pripremljene prihvate za viličar, dizalicu kao i posebno podvozje na kojem leži konstrukcija kuće što omogućuje jednostavno manipuliranje na mjestu isporuke i tako vrijeme potrebno za sastavljanje cijele kuće smanjuje na svega nekoliko sati.

Dimenzije baznog modula od kojih se sastoji Trex kuća (600 x 250 cm) prilagođene su transportu pa se tako troškovi prijevoza i montiranja svode na minimum.

U potpunosti personaliziran izgled

Kuća dolazi u raznim kombinacijama boja i materijala te tako čini cjelinu sa stolarijom. Stolarija se po želji izrađuje od PVC-a ili aluminija u raznim bojama s trostrukim izolirajućim staklom s ili bez roleta.

Pametan interijer

- Zahvaljujući mogućnosti potpunog automatiziranja Trex kuća sama određuje koliko je svijetla potrebno ili je li temperatura optimalna, a pomoću aplikacije kućom možete upravljati gdje god se nalazili, ponosno priča te dodaje kako osim automatizacije koriste i namještaj koji štedi prostor pa se tako krevet kad nije potreban uvlači i postaje trosjed i omogućava nesmetano kretanje u kući.

montazna kuca hrvatska (15)

montazna kuca hrvatska (16)

Svaka namještena Trex kuća u potpunosti je opremljena sa svim potrebnim aparatima i uređajima, TV-om, ormarima i ostalim namještajem te klimatizacijom i grijanjem.

Kompletno opremljena kuhinja dolazi s ugradbenom pećnicom, indukcijskom pločom za kuhanje, sudoperom, ugradbenim hladnjakom, perilicom suđa, mikrovalnom pećnicom i napom, a kupaonica s tuš kadom s kaljenim staklom, umivaonikom, perilicom rublja, wc školjkom i električnim grijačem vode.

- Što je najbolje, ove su kuće namijenjene doslovno svima; od kampova, tvrtki pa do privatnih korisnika, svima koji žele brzo i kvalitetno te povoljno riješiti potrebu za stambenim ili poslovnim prostorom, zaključuje.

Cijena? Cijena jednog baznog modula površine 15 m2 iznosi oko 6.000 eura, dok se cijena izloženog prototipa veličine 30 četvornih metara kreće od 20.000 eura bez opreme, a kompletno opremljena s namještajem i svim uređajima iznosi 25.000 eura.

Foto: Trex-Living System

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: