26/03/2017 | Uradi Sam,Video | Komentari

KAO NOVO: Uz JEDAN trik STARA obuća će ZABLISTATI kao da ste je UPRAVO KUPILI

Kako staru obuću napraviti novom? Svake sezone nam trebaju nove cipele, a stara nam je već dosadila. Nova kupovina iziskuje novac a žena kako i svaka žena uvijek poželi da u svom cipelarniku ima nešto novo i moderno.

patike

Ako niste u situaciji da ponovo odvajate novac od plate za nove cipele, espadrile ili sandale, onda je korisno da pročitate ove savjete.

- Staru obuću, operete tako da platno bude čisto.

Zatim u prodavnici auto – dijelova kupite auto lak ili boju na vodenoj bazi koja je trajna i kojom ćete prekriti podlogu vaših starih cipela. Nemojte nikako koristiti uljane boje pri farbanju obuće!

Izaberite neke tonove koji su u modi (zlatna, metalik, bronzana) i počnite lakiranje starih komada. Auto – lak je vrlo zahvalan i postojan i ne morate da razmišljate da li će se boja skinuti ili oguliti sa prepravljene obuće.

Kada ste dobro isprskali lakom platno, ostavite 5 – 6 sati da se to osuši i da podloga absorbuje lak.

Nakon toga, budite maksimalno kreativni i pustite mašti na volju. U prodavnicama pozamanterije možete pronaći razne lijepe šljokice. Za dame koje ne vole šljokice, u takvim prodavnicama, možete pronaći raznobojne kamenčiće, dugmad, inicijale, takođe i razne tkanine i čipku kojim možete oblijepiti vaše sada već nove cipele. Pri procesu lijepljenja šljokica, kamenčića ili tkanina, koristite običan super – ljepak.

Kada ste završili i sa tim procesom lijepljenja, ostavite obuću da se osuši i već sutra je možete nositi.

Uz malo truda, bez trošenja sredstava, dobili ste sasvim novi par cipela.

Izvor: srbijadanas.com

Vaš komentar na članak: