Izradite moderan i povoljan vrtni namještaj od paleta

S dolaskom toplijeg proljetnog vremena, mnogi počinju razmišljati novom uređenju za vrtove, terase i balkone.

Ukoliko biste voljeli na svojem otvorenom prostoru vidjeti neki novi komad namještaja, primjerice garniture za sjedenje, nove fotelje, ležaljke ili pak praktični stolić, police i slično, a pomalo ste „kratki“ s novčanim sredstvima ili jednostavno volite samostalno obrađivati drvo i kućne projekte, namještaj izrađen od rabljenih paleta pravi odgovor.

Posljednjih nekoliko godina, izrada vrtnog namještaja od paleta zaista je postalo popularno zbog prihvatljive cijene, jednostavnosti sastavljanja i prenamjene drvenih paleta, pa i pomalo retro industrijskog štiha koji daju prostoru. Također, vi sami određujete koliko će vaš projektni zadatak biti od paleta biti lak ili težak, te koliki vam je budžet za izradu.

Prije nego počnete svakako trebate znati koliko vam paleta potrebno. Jedna standardna Euro paleta (paleta čije je drvo tretirano protiv nametnika u drvu) ima mjere 120x80x14,4 centimetara i teži između 20 i 24 kilograma, a nosivost joj je oko 1500 kilograma.

Za izradu namještaja mogu se koristiti i rabljene, no svakako treba obratiti pozornost da drvo ne bude trulo, vlažno, da nema neobičan strani miris koji je nemoguće ukloniti provjetravanjem ili da ne bude masno…

Patina na paletama ne bi smjela smetati, ona u biti namještaju može dati dodatni šarm, posebno ako ga ne planirate dodatno tretirati bojom, no izbor je na vama.

No, da ne duljimo, evo nekih zanimljivih ideja, koje možete ili prekopirati ili prilagoditi vlastitom ukusu i potrebama.

Izvor: zena.rtl.hr

Vaš komentar na članak: