Genijalni trikovi za boce u kući – iskoristite ih na super načine

Iako ih se posljednjih godina uglavnom rješavamo odnoseći ih na mjesta za otkup, plastične i staklene boce mogu nam puno pomoći u ključnim trenucima – provjerite kojima…

flasa2

Bilo plastične ili staklene, ne morate se riješiti svih boca u kući. Veći dio odvojite za otkup, a dio ostavite kako bi vam koristile za razne trikove.

Donosimo 7 odličnih savjeta kako iskoristiti boce:

Za otkoštavanje višanja ili trešanja – stavite manju staklenu bocu ili veliku bocu od vina na stol. Na otvor boce stavite višnju. Pridržavajte je jednom rukom, a drugom rukom probodite voćku drvenim štapićem i izgurajte košticu u bocu. Tako ćete spriječiti nered, a sve koštice ostat će u boci.

Za valjanje tijesta – ako nemate valjak ili oklagiju, poslužite se očišćenom staklenom bocom. Jednako je uspješna u razvlačenju tijesta kao i valjak, a posebno je dobra za manje količine tijesta.

Za razdvajanje žumanjka od bjelanjka – razbijte jaje u tanjur. Plastičnom bočicom odvojite žumanjak tako da vrh bočice prislonite uz njega. Malo stisnite bočicu i ona će usisati žumanjak. To djeluje poput svojevrsnog usisavača. Žumanjak potom prebacite gdje god želite.

Za špagete – plastičnu bočicu možete koristiti kao držač špageta.

Za palačinke – ovaj trik je odličan kada ste negdje na putu i nemate blender ili mikser. Sve sastojke za palačinke stavite u bočicu i dobro je protresite.

Kao kalup za izradu keksića – prerežite bocu na širini koja vam odgovara pa radite njome oblike u tijestu – umjesto s klasičnim kalupima.

Za začine – Vinu, kečapu ili majonezi s dna boce dodajte začinsko bilje te iskoristite kao preljev za salatu.

Pogledajte i video:

Izvor: 24sata.hr

Vaš komentar na članak: