17/04/2017 | Uradi Sam,Video | Komentari

Evo kako da sami napravite klimu: Spušta temperaturu u prostoriji za čak 15 stepeni! (VIDEO)

Ako je sudeći po najavama meteorologa čeka nas pakleno ljeto. Od same pomisli na sparno i toplo vrijeme hvata vas panika. Ali, mjesta panici nema ukoliko u stanovima imate klima uređaje. Međutim, postavlja se pitanje šta će raditi, odnosno kako će vrele ljetnje dane preživjeti oni koji u svom domu nemaju klimu.

ekoklima2

Ukoliko spadate u ovu grupu ne očajavajte, evo rješenja koje će vam pomoći da prežitive ljeto. Uz pomoć ovog “uradi sam” rashladnog uređaja uživaćete narednih mjeseci nezavisno od vremenske prognoze. Potrebno vam je samo malo vještine i nekoliko plastičnih flaša.

Od njih, u šest jednostavnih koraka, možete da napravite efikasan sistem za rashlađivanje doma. Naime, izum nazvan (Eco-Cooler) će temperaturu u prostoriji sniziti za minimun pet stepeni, međutim ima i onih koji tvrde da će temperaturu u prostoriji spustiti za čak 15 stepeni.

Skupite plastične flaše. Potrudite se da budu što veće. Zatim izmjerite prozor za koji želite da napravite Eko-kuler, uzmite jednu drvenu tanju tablu, a zatim napravite pregrade na njoj, kako bi flaše stale u njih. Nakon toga je potrebno da na flašama izbušite rupe veličine čepova. Četvrti korak je podjednako lak- presjecite flaše na pola. Nakon toga odstanite gornji dio čepa. Zatim provucite čep kroz rupu, a zatim dodatno zavite čep kako bi se flaša što bolje zakačila.

Izvor: bktvnews.com

Vaš komentar na članak: