Cijeli život SJECKAMO CRNI LUK POGREŠNO: Najpoznatiji kuvar na svijetu otkrio je FENOMENALNU CAKU koju ćete obožavati!

Crni luk je neophodan u našim specijalitetima – čini se da je svako kuvano jelo gotovo bezukusno bez njega. Upravo zato, često posežemo za njim, ali sjeckanje istog nikada nije prijatna stvar.

sjeckanje-luka

Ne samo što nam uglavnom suze oči dok pripremamo ovo povrće, već je i vrlo teško isjeckati ga na komadiće, a da nam oni ne “bježe” i da luk ostane na dasci za sječenje bez “pomjeranja”.

No, sve ovo dešava se jer sjeckamo luk na pogrešan način. Navikli smo da u startu glavici luka odstranimo korijen, a upravo nam to otežava posao na svim nivima.

Čuveni britanski kuvar Gordon Remzi otkrio je kako se pravilno sjecka luk i vidjećete da je ova metoda zaista mnogo praktičnija. On savjetuje da obavezno ostavite luk sa korijenom, bar dok ne završite sa sjeckanjem, jer će u suprotnom početi da ispušta sokove, a baš će to izmamiti suze.

Potom je važno da koristite oštar i veliki nož, a onda i da prepolovite luk. Polovinu glavice držite sa tri prsta, tako da srednji bude naprijed. Počnite da siječete usko i vertikalno, ali ne do korijena, a potom dva puta zarežite vodoravno. Onda počnite da sjeckate lijepo i čvrsto sve do kraja, baš kako je prikazano i na video snimku.

Daleko je lakše, zar ne?

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: