Caka koja je ODUŠEVILA MILIONE: Stavite četku za ribanje ispod daske i poprskajte OVIM – rezultat je SAVRŠENA ČISTOĆA

Kupatilo je vjerovatno najopasnija prostorija u vašem domu budući da je puno raznovrsnih bakterija. Postoji vrlo lak način da to sredite.

cetka-wc-solja

ČETKICA ZA ZUBE

Čak i ukoliko redovno mijenjate četkice (na dva do tri mjeseca) i pazite gdje ih čuvate (jer ako su na otvorenom i blizu šolje, budite uvjereni da do njih dopiru fekalne bakterije), četkica nikada ne može da bude dovoljno čista. Dobro je operite nakon svake upotrebe, a na svakih par dana je potopite u čašu sirćeta i ostavite na pola sata.

LUFA

Da, i njima je potrebno održavanje koje ćete sprovesti tako što ćete ih povremeno potopiti u mješavinu koja se sastoji od pola vrele vode i pola sirćeta.

BRIJAČ

Ovo niste očekivali, ali brijač spada među najprljavije stvari u vašem kupatilu. Vlažan žilet vrlo lako postaje rđav žilet, a pored toga, prepun je dlaka, mrtvih ćelija kože i bakterija raznog porijekla i sve to zajedno izaziva infekcije, iritaciju kože i urasle dlake. Zato prije upotrebe žilete prebrišite alkoholom, a poslije upotrebe osušite peškirom i stavite u ormarić gdje će biti zaštićen od vlage i bakterija.

ČETKA ZA TOALET

Nakon što ona završi svoj posao, red je da i nju očistite, što je posao koga se svako grozi. Ali sada i za to postoji rješenje – samo je stavite na ivicu šolje, a preko stavite poklopac daske. Sada kada je pričvršćena dobro je natopite medicinskim alkoholom i ostavite je 15 minuta da se osuši.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: