25/08/2017 | Kuće i Vile,Video | Komentari

Bijela palata turskog predsjednika ostavlja bez daha: pogledajte nevjerovatan dom Redžepa Erdogana od 600 miliona eura

Predsjedničke rezidencije uvijek asociraju na luksuz, ali predsjednička palata turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana predstavlja pravu raskoš.

turska-palata (1)

Palata se naziva Bijeli dvorac i nalazi se u Ankari, a ukoliko je poredite sa Bijelom kućom treba da znate da je ova građevina čak 30 puta veća od američke rezidencije. Mnogi ističu da je ovo najveća palata na svijetu koja je izgrađena u prethodnih 100 godina, piše Lepa & Srećna.

turska-palata (2)

Građevina je renovirana i potpuno završena prije tri godine, a činjenica da se u njoj nalazi 1 100 soba svakoga ostavlja bez daha. Kao i dom svakog vladara, tako i u Erdoganovoj palati dominira mesingani pod, zlatne ručke i crveni tepih.

turska-palata (3)

Mediji javljaju da je 7 miliona izdvojeno za crvene tepihe, 5 miliona za 400 visokih i duplih vrata, svilene tapete su dominantne, a samo jedna rolana košta 2 000 funti, a za svaku čašu izdvojeno je oko 250 funti.

Takođe, u domu se nalaze i sobe za spa tretmane, bazeni, klasična i turska kupatila.

turska-palata (4)

Palata košta oko 600 milona eura, a mnogi mediji i poznate ličnosti kritikovali su predsjednuika Erdogana zbog ovog luksuza smatrajući kako je neukusno i neprilično živjeti u ovakvom domu dok u Turskoj i širom svijeta žive ljudi koji nemaju osnovna sredstva za život.

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: