Žene širom svijeta stavljaju aspirin na lice, razlog će vas oduševiti

Acetilsalicilna kiselina, poznatija jednostavno kao aspirin, jedan je od najboljih načina da se riješite upornih bubuljica i akni, posebno ako vam je potrebno brzo rješenje. Maska od aspirina je toliko popularna da je i neke holivudske glumice koriste dan prije velikog događaja da bi im koža bila savršena.

aspirin-maska2

Aspirin najčešće koristimo kada nas boli glava, nakon napornog treninga za opuštanje mišića ili kada imamo temperaturu. Međutim, da li ste znali da je jedna od njegovih najboljih primjena baš na koži?

Potrebno vam je samo dva minuta da napravite ovu masku, a 15 minuta da biste vidjeli rezultate. Ovaj trik je namjenjen djevojkama koje imaju problem sa bubuljicama i aknama, jer već poslije jedne noći veće bubuljice nestaju!

Potrebno je:

7 pilula acetilsalicilna kiseline

voda

kašičica meda

Priprema:

Aspirin izmrvite, dodajte malo vode i med. Trebalo bi da dobijete pastu, ali ako je smjesa previše tečna, dodajte još jedan aspirin. Dobijenu smjesu nanesite na čisto lice i ostavite da djeluje 15 minuta.

Aspirin se sam po sebi bori protiv upala, pa će crvenilo odmah biti manje vidljivo. S druge strane, sadrži salicilnu kiselinu, jedan od glavnih sastojaka za borbu protiv akni.

Stavljajte ovo dva puta nedeljno na dijelove lica koji su zahvaćeni aknama ili upornim bubuljicama.

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: