Zelenilo u domu? Svakako. Pročitajte koje biljke štite od zračenja, hemikalija, štetnog dima cigareta…

U svojoj kući ili stanu morate imati biljke. Zašto? Zato što biljke apsorbiraju štetna zračenja koja emitiraju televizori, ujedno i eliminiraju štetne mirise koje ispuštaju lakovi, razrjeđivači ili sredstva za čišćenje. Jeste li znali da morate jednu biljku staviti na svakih devet kvadratnih metara prostora?

Fikus, paprat, dracena i kaktusi ”usisavaju” negativna zračenja televizora i štetne mirise.

Dracena marginata

Dracena-marginata

Dracena je prekrasna ukrasna biljka koja je jednostavna za održavanje i što je bitno za naglasiti, veoma otporna na temperaturne razlike. Svjetlost joj odgovara, ali morate pripaziti da nije na direktnom suncu, kao i da nije na propuhu. Potrebno ju je redovito ‘tuširati’ vodom i lijepo će rasti. Dracena smanjuje koncentraciju formaldehida, isparljivih sastojaka iz sredstava za čišćenje, lakova, razrjeđivača, sprejeva i dezodoransa i zbog toga je nezamjenjiv pročišćivač zraka.

Fikus

fikus

Vjerovali ili ne, pušačima je najpametnije nabaviti fikus u domu. Fikus, osim što neutralizira duhanski dim, smanjuje koncentraciju ugljičnog dioksida, ugljičnog monoksida i trielina, kemikalije koja se nalazi u bojama i lakovima. Fikusu ne odgovara propuh i traži blagu svjetlost.

Paprat

paprat

Ova biljka smanjuje koncentraciju formaldehida iz namještanja, ljepila, boja, deterdženata, tkanina i zavjesa. Zahtijeva dosta vlage. Ne smije se direktno izlagati suncu.

Izvor: dnevno.hr

Vaš komentar na članak: