09/12/2016 | Ostalo,Video | Komentari

Zavirite u luksuzni klub pod vodom: Morski raj nadomak Maldiva! (VIDEO)

Maštate o neobičnom odmoru? Predstavljamo vam ‘Sabsiks’, prvi podvodni klub na svijetu. Nalazi se na Maldivima i svojim posjetiocima nudi jedinstveno iskustvo – odličan provod i nesvakidašnji pogled u tropski pejzaž Indijskog okeana. ‘Sabsiks’ (Subsix) se nalazi nešto manje od 500 metara od obale, šest metara ispod površine Indijskog okeana.

klub-pod-vodom-na-maldivima (1)

Iznad njega, na površini lebdi ekskluzivni restoran “Edž” (Edge), koji ima bogatu ponudu morskih specijaliteta. I klub i restoran dio su luksuznog odmarališta na ostrvu Nijama (Niyama), a do njih se može doći jedino čamcem. U “Sabsiks” se ulazi preko “Edža”, spuštajući se stepenicama unutar tropskih dubina. Klub je sa tri strane okružen staklenim zidovima, koji posjetiocima omogućuju interesantan pogled i potpuni užitak.

Odmah po ulazu u klub, duž pozadinskog zida obloženog “Brancusi” ogledalima, smješteni su bar inspirisan školjkama, impozantnog oblika, i DJ pult, a naspram njih stolice koje svojim dizajnom podsjećaju na morske ježeve. Iznad, hiljade lanaca školjki povezanih u draperije, vise sa plafona kluba. Šank je prekriven blistavim fiber staklom, koje stvara čarobnu atmosferu, mijenjajući se od ranog jutra do kasno u noć.

Bilo da sjede u udobnim barskim stolicama ili igraju na podijumu, gosti su u mogućnosti da razgledaju bogati morski svijet, uključujući šarene klovn-ribe, đavoljske raže (Manta ray), kornjače i papagaj-ribe, koje plivaju okolo.

klub-pod-vodom-na-maldivima (2)

Ispijajući šampanjac ili egzotične koktele, posjetioci mogu da uživaju u setovima najpoznatijih svjetskih di-džejeva koji pulsiraju kroz moćne zvučnike muzičkog sistema “Bose”. Tu je i nezaobilazni “Glow Party”, koji se održava jednom nedeljno. Među brojnim aktivnostima “Sabsiksa” nalazi se i nesvakidašnji obilazak raznovrsnog podvodnog svijeta Indijskog okeana. Predvođeni iskusnim biologom Lukom Gordonom (Luke Gordon), gosti imaju priliku da istraže koraljne grebene i izbliza razgledaju brojne egzotične životinje i biljke.

“Sabsiks” je prvobitno konstruisan na kopnu a potom, nakon opsežnog istraživanja podvodne sredine, transportovan u okean. Pored dobre zabave, gostima pruža uvid u beskrajna prostranstva okeana, istovremeno ih podsjećajući na značaj očuvanja morske flore i faune za buduće generacije.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: