Zaštitite ekran smartfona od udara, vode, prašine, prljavštine, bakterija i zračenja, evo kako (VIDEO)

Na tržištu se pojavio izum na bazi nanočestica titanijum oksida koja se utrlja na ekran tableta, telefona, pametnog sata i slično, i štiti ga od udara, vode, prašine, prljavštine, bakterija i elektromagnetnog zračenja.

cekic-mobitel

Nanošenje je vrlo jednostavno, na ugašen telefon sa očišćenim ekranom se nanese tečnost i utrlja u njega, potom se nakon 10 minuta ispolira ekran suvom krpom i za 12 sati je ekran navodno maksimalno zaštićen. Pošto se preporučuje da telefon ostane ugašen u tom periodu, najbolje je da ga zaštitite u večernjim satima.

U pitanju je tečnost koja djeluje tako što čestice titanijum oksida zatvore sve mikroskopske rupe u ekranu i stvore zaštitni sloj koji se nakon očvršćavanja može mjeriti sa safirom ili rubinom po čvrstoći.

Pored fizičke zaštite od udara, ima i anti-bakterijsko dejstvo gdje ubija 99 odsto bakterija i štiti od pojavljivanja novih. Takođe otapa molekule masti pa na ekranu neće ostajati otisci prstiju.

Nanošenjem zaštitnog sloja se takođe stvara svojevrsni faradejev kavez, koji štiti od elektromagnetnog zračenja. Interesantna stvar je da, poslije tretmana, vaš ekran postaje osjetljiviji na dodir. Ova, gotovo magična, substanca štiti vaš ekran godinu dana, nakon čega je potrebno nanijeti novi sloj.

Ipak, nemojte svoj telefon udarati čekićem kao na pokaznom snimku gore – radije, sačekajte da to zaista uradi neko drugi.

Izvor: mondo.rs

Vaš komentar na članak: