UPOZORENJE iskusnih domaćica: 7 stvari koje odmah morate izbaciti iz kuhinje

Kada ste posljednji put imali veliko spremanje vaše kuhinje? Ovih 7 stvari morate da izbacite iz kuhinje već danas…

kuhinja

Odvojite jedan dan i potpuno se posvetite čišćenju kuhinje i eliminišite sav dotrajali kuhinjski pribor koji može biti štetan po vaše i zdravlje vaše porodice.

1. Plastične posude za hranu koje su promijenile boju

Ako ste primjetili da su plastične posudice u kojima, između ostalog, najčešće servirate djeci užinu, promenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da je njihov životni vijek prošao i da je kranje vrijeme da ih bacite.

2. Napuklo ili okrenjeno posuđe

Ovakvo posuđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na okrznuti deo možete poseći dok perete posuđe ili se napuknuta ručka na šoljici može potpuno otkinuti dok je koristite. Zato, bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

3. Komadiće aluminijske folije

Čuvate male komadiće aluminijske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Vjerujte, nikada neće biti dovoljno veliki komad za bilo što, pa ih slobodno bacite.

4. Zarđale tepsije za mafine

U takvim zarđalim tepsijama u kojima se stvorila rđa mafini se neće se lijepo ispeći već će poprimiti ustajali i ukus po izgorjelog, a nećete moći i lijepo da ih izvadite iz modle..

5. Stare čepove od plute za vino

Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas (na primjer s vašeg venčanja). U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od plute ponovno koristiti? Zaista vam samo nepotrebno zatrpavaju kuhinjse fioke.

6. Pocrnjele varjače, oklagije i ostalo dotrajalo drveno posuđe

O čemu god se radilo, da li o ostacima zagorjelog ili o buđi, vrijeme je da ih bacite u kantu za đubre i uložite novac u nov i čist drveni kuhinjski pribor.

7. Sve čemu je istekao rok trajanja

U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, zamrzivač, police i fioke i izbacite ove nepoželjne “stanare” koji mogu biti uzročnici sitnih mušica i ostalih buba kojima definitivno nije mjesto u kuhinji.

Izvor: zadovoljna.hr

Vaš komentar na članak: