TRIK ZLATA VRIJEDAN – Evo kako da uklonite ogrebotine i oštećenja sa obuće i kožnog namještaja

Ne brinite ako ste oštetili obuću ili kožni namještaj – uz par savjeta ćete uspjeti popraviti štetu, a za to postoje razne metode.

vosak

Takozvane ekstremne metode koristite samo ako su sitna oštećenja i trebate ih ukloniti brzo. Može vam poslužiti lak za nokte (lak crne boje i providni), marker i imalin, koji je idealan za sitne ogrebotine.

Možete ih ukloniti i pomoću voska, ukoliko je ogrebotina duboka (ili pomoću parafina)- Parafin ili vosak zagrijte i onda nanesite na oštećeni dio, a kad se isuši, taj dio izglancajte dobro pomoću flanelske krpe, a potom premažite imalinom.

Ukoliko je ogrebotina na kožnoj obući, nanesite lak ili super lijepak na četkicu za zube ili šibicu, a potom time premažite oštećeni dio i pritisnite komadom tkanine na 3-4 min.

vosak2

Još jednom popunite ogrebotinu super lijepokom, a onda nekoliko slojeva boje nanesite na oštećenu površinu, najbolje akrilne.

Što se tiče kožnog namještaja, na ogrebotinu i oko nje nanesite malo maslinovog ulja, kružnim pokretima, postepeno i glatko.

Ako ne nestane, na oštećeni dio nanesite prvo malo maslinovog ulja, a onda u malo vode umočite pamučnu tkaninu i na ogrebotinu stavite tkaninu.

Prislonite toplu peglu na pamučnu tkaninu, a onda nanesite štapićem za uši imalin odgovarajuće boje i uklonite spužvicom ostatak kreme.

Izvor: supersavjeti.info

Vaš komentar na članak: