TOP 8 STVARI: Sitnice koje bi svaka žena trebalo da ima u svom domu!

U hrpi neophodnih stvari za svoj dom, često često previdimo značaj onih manje očiglednih, a potrebnih sitnica. Sitnica koje jesu praktične, ali su prije svega melem za našu dušu.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Poenta je u tome što upravo te male stvari doprinose da vaš kutak poprimi toplinu doma i vaš lični pečat. Saznajte kojih šest stvari bi svaka žena trebalo da ima u svom stanu.

1. Mirišljave svijeće za kupatilo

Kada dođe kraj radnog dana, idealan način za oslobađanje od nagomilanog stresa jeste topla kupka, mirišljave svijeće i lagana muzika u četiri zida vašeg kupatila.

2. Lijepu posteljinu

Jedan do dva kompleta kvalitetne pamučne posteljine trebalo bi da se nađe u spavaćoj sobi svake žene. Tačno je da dobra posteljina može da košta puno, ali vrijedi štedjeti za jedan takav komplet. Pronađite idealnu boju i desen, te živajte u slatkim snovima.

3. Komplet istih tanjira

Jedan set istih tanjira i čaša ne košta puno, ali znači puno. Ne moraju da budu oni najskuplji, dovoljno je da su klasični i lijepi. Minimum jedan do dva ovakva seta neophodni su u svakoj kuhinji, ako ne za svakodnevnu upotrebu, onda za posebne prilike – večeru sa prijateljima, recimo.

4. Sredstvo za otpušavanje cijevi

Ovo je prije svega neophodno. Desi se s vremena na vrijeme da vam voda u slivniku ili kadi sporo otiče, pa da ne morate da tražite pomoć komšije – realno, i same možete da riješite problem. Isto je i sa sprejom za insekte.

5. Zid u boji

Bijeli zidovi su uvijek u trendu, ali samo za svoju dušu, ofarbajte neki kutak doma u neku veselu opuštajuću boju. Na primjer, svijetlo zelena boja ima pozitivnu energiju koja se povezuje sa svježinom, proljećem, travom, bujnošću i živahnošću, te je savršena za spavaću sobu.

6. Glamurozni jastučići

Raskošni detalji, poput jastučića, su veoma efektni, a i ne predstavljaju veliki udar na kućni budžet. Ukoliko ste vješti, možete ih i sami sašiti, izbor materijal je stvarno veliki.

7. Duge zavjese

Malo šta može da trenutno uljepša prostor kao raskošne zavese. Najbolje je da dezen bude u nježnim tonovima kako biste postigli spektakularan izgled.

8. Saksiju ili buket cvijeća

Gerber, na primjer, cvijet je prelijepih boja koji će uljepšati prostor, ali ga i očistiti od štetnih materija u vazduhu. Dobro upija i štetna jedinjenja koji se nalaze u dimu cigarete. Sami odaberite svoj omiljeni!

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: