Svi pravimo velike GREŠKE i tako uništavamo MOBILNI: evo kako se pravilno puni baterija na mobilnom telefonu

Nepravilno punjenje baterije može da uništi vaš mobilni telefon ZAUVIJEK! Evo kako treba da punimo bateriju da bi nam telefon trajao duže…

punjenje-mobitela

Možda nećete vjerovati u ovu priču, ali jedno je sigurno, stručnjaci sa Battery University naučno su dokazali da, ako pratite ove savjete, baterija telefona trajaće vam duže i sačuvaće najveći dio svog kapaciteta i nakon velikog broja punjenja.

Prema istraživanju koje je obavila pomenuta kompanija, Litijum-jonske i litijum-polimerske baterije, koje se najčešće koriste u savremenim mobilnim telefonima, uređajima i gedžetima nisu otporne na “stres”, a neke od svakodnevnih navika upravo to čine baterijama – “stresiraju” ih. Uslijed velikog stresa baterije gube kapacitet i postaju kraćeg operativnog vremena.

Da biste što duže imali kvalitetnu bateriju pratite sljedeće savjete:

Ako ste napunili bateriju, isključite je s punjača – uštedićete malo novca koji biste potrošili za struju, daćete doprinos očuvanju planete i bateriju ćete izložiti manjem stresu.

Punite bateriju kad stignete – ne čekajte da se isprazni.

Prekinite punjenje prije 100 odsto napunjenosti – učinićete uslugu bateriji.

Ne izlažite telefon velikoj toploti, ali ni pretjeranoj hladnoći – čak i Apple u iPhone uputstvu preporučuje korisnicima da tokom punjenja skinu zaštitne maske i futrole, kako bi se baterija oslobodila viška toplote lakše.

Izvor: mondo.rs

Vaš komentar na članak: