Polovne stvari koje ne smijete imati u kući

Na nekim stvarima za kuću se ne isplati štedjeti odnosno, bolje je kupiti nove nego korišćene. Evo kojim polovnim stvarima ipak nije mjesto u vašem domu…

krevetac

Krevetić za dijete

Krevetići za djecu podnose puno “zlostavljanja” od strane mrzovoljne dječice. Znaju da budu rasklimani, a vi želite siguran krevetić za dijete. Prema jednom istraživanju koje je objavio “Njujork Tajms” problemi s nesigurnim krevetićima doveli su do 150 smrtnih slučajeva između 2007. i 2010. godine.

Posuđe za kuvanje

Ovo je svakako nešto u šta bi trebalo da uložite više novca. Pogotovo ako je riječ o posuđu s neprijanjajućim dnom. Već korišćeno posuđe sigurno se oštetilo tokom upotrebljavanja, teže ga je čistiti i postoji veća mogućnost od ispuštanja štetnih hemikalija.

Mikseri

Mikseri zahtjevaju da njihove oštrice budu super oštre i održavane kako bi što bolje radile. Ako kupite polovni mikser mnogo ćete više čekati da obavi posao, jer su oštrice tupe.

Tapacirani namještaj

Teško je riješiti se ustajalog mirisa koji ima neki tapacirani polovni namještaj, bez obzira koje sredstvo za čišćenje koristili. S vremenom i korišćenjem takve stvari se jednostavno istroše, napune prašinom, a o grinjama da ne govorimo.

Madraci i jastuci

Nikad, ali nikada ove stvari nemojte uzimati od drugih ili još gore, kupovati polovne. To nije vrijedno toga da rizikujete mogućnost grinja, plesni ili nečeg drugog što bi se u jastucima i madracima moglo naći.

Usisivač

Usisivači su jedno od kućnih pomagala koja se najviše koriste i ne traju vječno. Ako vam treba nešto što još uvijek ima snagu za usisavanje kako biste što bolje očistili prašinu u domu, najbolje je da kupite novi usisivač.

Izvor: kolektiv.me

Vaš komentar na članak: