Pod hitno izbacite ove stvari iz doma ako želite da vam krene na bolje!

Ukoliko ste pred velikim spremanjem doma, Feng šui vas podučava sljedećim pravilima koja vam garantuju bolje osjećanje.

dom-soba

Suvo cvijeće i mrtva priroda

Bilo da je u pitanju sušeno ili vještačko cvijeće, ono je simbol narušavanja vitalnosti. Ovakvi predmeti onemogućavaju da se oslobodimo loših emotivnih iskustava i donose osjećanje nemira i depresiju.

Sumorne slike

Slike koje prikazuju agresivne scene ili one na kojima dominira tuga treba izbjegavati u domu. Slike bitaka, uvelog cvijeća, starih osoba, djece koja plaču… One mogu imati veliku umjetničku vrijednost ali, u energetskom smislu, imaju negativan uticaj.

Stari predmeti

Ako nešto nema upotrebnu vrijednost i nikakvu svrhu i razlog zašto ih čuvamo, vrijeme je da se takvih stvari odreknemo. Time se sprječava unos novih stvari u dom i sticanje novih životnih iskustava. Isto važi i za odjeću koju izvjesno vrijeme nismo koristili, ako se ne oslobodimo ograničavamo nabavku nove.

Tuđe ili pozajmljeno

Svih stvari koje nismo kadri da se odreknemo iz kurtoazije prema osobama koje su nam poklonile, samo gomilaju lošu energiju. Zapravo, one imaju gotovo isti uticaj kao i stare stvari. Ako ste pozajmili određenu stvar, potrudite se da je što prije vratite.

Neonska rasvjeta

Neonsko osvetljenje “muti” auru. Svojim frekvencijama iritira psihu. Štedljive sijalice imaju sličan efekat. Zapravo, one nam onemogućavaju da se oslobodimo starih misli i problema.

Izvor: srbijadanas.com

Vaš komentar na članak: