Pet načina da usisavanje postane još lakše

Malo koji kućanski posao izaziva oduševljenje, no kad bi postojala lista najgorih poslova, usisavanje bi bilo u vrhu. Ponekad je problem u teškom rukovanju, ponekad u teško dostupnim mjestima, a ima trenutaka kad vam se baš i ne da čistiti spremnik za prašinu. Još ako ste i alergičar, time vaša muka postaje još veća.

usisavanje

U svemu tome, ni zujanje usisavača baš ne pomaže. Srećom, tehnologija napreduje pa su tako brojne inovacije dovele kućanske uređaje gotovo do savršenstva. Među njima su svakako i usisavači. U nastavku vam donosimo pet situacija koje vas prilikom usisavanja najviše nerviraju, a za koje postoji rješenje u dobro odabranim proizvodima.

Oblak prašine prilikom pražnjenja

Ako imate usisavač bez vrećice, pražnjenje spremnika bez da zaprašite prostor oko sebe, činit će vam se kao nemoguća misija. No, postoje usisavači koji će vas prilikom pražnjenja iznenaditi bitno manjim kovitlanjem fine prašine u usporedbi s ostalim usisavačima bez vrećice. Među njima su i Miele Blizzard usisavači koji će vas, osim kontrolom prašine, osvojiti i lakim rukovanjem prilikom čišćenja spremnika. Samo jednim pritiskom na tipku ispraznit ćete spremnik nakon što ga okomito postavite iznad kante za smeće. Pritom nema izravnog kontakta s prašinom te se spremnik u potpunosti prazni.

Mučite se s rukovanjem

Ponekad rukovanje usisnim crijevom ili četkom zna opteretiti naše zglobove. Da bi usisavanje bilo što lakše, vodite računa da usisno crijevo omogućuje što udobnije rukovanje, a jednako je važan i podni nastavak. Među usisavačima koji omogućavaju ugodno i lako usisavanje nalaze se i Miele Blizzard usisavači sa svojim okretnim priključkom usisnog crijeva. Osim toga, na nekim modelima Miele usisavača sve glavne funkcije možete mijenjati na tipkama koje se nalaze na ručki. Ovi usisavači imaju i jedinstvene gumirane kotačiće koji se okreću za 360 stupnjeva, kreću se lagano, ne troše se i dugotrajni su.

Zabunom ste usisali čarapu

Koliko vam se puta dogodilo da u brzini s poda usisate čarapu ili neki drugi predmet koji se slučajno našao pred usisavačem? To za usisavač nerijetko znači i dodatne komplikacije. No, Miele motori usisavača opremljeni su uređajem za ograničavanje temperature i štiti od pregrijavanja. Ako je zračni prolaz začepljen, primjerice, usisanom čarapom, motor se automatski gasi iz sigurnosnih razloga. Nakon odstranjivanja predmeta i hlađenja, uređaj je ponovno spreman za korištenje.

Mijenjate utičnice tijekom usisavanja

Usisavate na velikim površinama? Nerijetko to znači i da, zbog ograničenog dosega kabla, morate mijenjati utičnice tijekom usisavanja. Kod Miele usisavača, kabel, usisna cijev i crijevo omogućuju vam da usisate i veće podne površine bez učestalog mijenanja utičnice zbog ograničenja kabla.

Dlake kućnih ljubimaca zabijene u tepih

Uredan i čist dom uz kućne ljubimce? Da, to je itekako moguće. Koliko god vam se čišćenje dlaka vašeg najdražeg ljubimca s tepiha činilo nemogućom misijom, pravi kućni pomagači vrlo brzo će vas uvjeriti u suprotno. Sa svojom turbo-četkom Cat & Dog, Miele usisavači bez vrećice, pouzdano će ukloniti dlake i mucice s tepiha.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Vaš komentar na članak: