Nevjerovatno: Evo šta sve možete sa nekoliko čačkalica

Čačkalice nisu dobre samo za čačkanje zubi, nego mogu da se primjene višestruko. Evo šta sve može nekoliko čačkalica.

cackalice

1. DA SUPA NE POKIPI

Svima se bar jednom desilo da stavite šerpu na najjaču vatru i da vam supa pokipi. Da vam se to ne bi dešavalo, stavite čačkalice između poklopca i šerpe. Ovako će para moći da izlazi, pa ništa neće kipjeti.

2. ZA BRŽE PEČENJE KROMPIRA

Kada spremate krompir u mikrotalasnoj, napravite mu noge od četiri čačkalice kako bi se brže ispekao i kako bi sa svih strana bio ravnomjerno pečen.

3. OČISTITE TELEFON

Kada se prljavština i prašina uvuku između tipki vašeg telefona, potopite čačkalicu u alkohol i očistite ih. Primjenite ovo kod svih mjesta koja je teže dosegnuti.

4. OBILJEŽITE POČETAK SELOTEJPA

Da ne biste gubili vrijeme tražeći početak selotejpa, samo svaki put zalijepite čačkalicu na kraj kada završite sa korišćenjem.

5. ISPRŽITE KOBASICE PODJEDNAKO

Pošto se kobasice same od sebe uvijaju, teško ih je ispržiti ravnomjerno po cijeloj površini. Zato povežite dvije kobasice čačkalicama. To će ih držati u mjestu i lakše ćete ih okretati.

6. ISPRAVITE POVIJENU BILJKU

Ako se biljka koju ste posadili povila, pričvrstite njeno stablo za čačkalicu pomoću ljepljive trake.

7. POPRAVITE MALE PUKOTINE U DRVETU

Ako ste slučajno zakucali ekser na pogrešno mjesto, nemojte da se nervirate. Potopite vrh čačkalice u lijepak i gurnite je unutra, a višak odlomite.

8. NANESITE LIJEPAK NA ŠLJOKICE

Ako su vam spale šljokice sa omiljene kape, fajfa, trake za kosu, zalijepite ih lijepkom koji precizno možete nanijeti samo čačkalicom.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: