NE PIŠE U UPUTSTVU: Svaka rerna ima skrivenu funkciju za pečenje koju ćete stalno koristiti

Otkrivamo vam tajnu profesionalnih kuvara, poslije kojeg će vam hrana poprimiti ukus i miris kao da je napravljena u vrhunskom restoranu. Pojedini profesionalni kuvari ovaj metod koriste za spremanje hrane.

sporet

Niste ni svjeseni šta je vaša rerna u stanju da uradi. Ovo možda niste primjetili u priručniku kada ste kupili šporet, ali od sada će vam kuvana hrana imati potpuno drugačiji ukus.

Riječ je o kuvanju na dnu rerne. Pojedini profesionalni kuvari ovaj metod koriste za spremanje cijelog pileta ili ćurke, pice i hljeba. Donja površina rerne obezbjeđuje toplotu i grijanje koje je u bliskom kontaktu sa onim što kuvate. To hrani daje specifičan ukus.

Da biste to postigli, “Food52″ savjetuje uklanjanje ramova i postavljanje papira za pečenje. Za najbolje rezultate rernu podgrejte na 450-500 stepeni Celzijusa.

Prvo i najvažnije, ova tehnika možda neće funkcionisati kod svih tipova rerni, što zavisi od materijala od kojeg je sagrađena. Provjerite da li je metalno dno dovoljno čvrsto da izdrži težinu vaše hrane. Pored toga, neko posuđe ne podnosi dobro visoke temperature. Imajte na umu da tamno metalno posuđe brže apsorbuje toplotu, dok lagani metali smanjuju proces sagorijevanja.

Isto tako, pojedine rerne imaju otvore na dnu koji mogu da izazovu problem ako se blokira ili zatvori. Ovaj dizajn je čest kod gasnih pećnicama. Najbolje je da direktno provjerite sa proizvođačem ako nije jasno navedeno u uputstvu.

Da li ste ikada pokušali da spremate hranu na dnu rerne? Javite nam kakve ste rezultate postigli i da li ste zainteresovani da probate ovu tehniku?

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: