Ne pere samo zube: Nevjerovatni načini da iskoristite pastu za zube

Osim za pranje zuba pasta je odlična za uklanjanje fleka, čišćenje nakita i patika, manikir, smirivanje kože i učvršćivanje frizure.

pasta-za-zube2

Isprobajte sljedeće trikove sa pastom za zube i posmatrajte kako čini čuda.

Neutrališe jake mirise

Sjeckanje bijelog luka i čišćenje ribe ostaviće neprijatne mirise na vašim rukama koje ćete teško oribati. Umjesto sapuna upotrebite pastu za zube i neprijatan miris će nestati.

Uklanja uporne fleke

Ako imate fleke na odjeći pastu direktno nanesite na mrlju i istrljajte žustro, pa operite u mašini za veš. Za fleke na tepisima nanesite pastu na mrlje i ribajte sa abrazivnom četkom, a onda odmah isperite.

Odlično čisti obuću

Da oribate patike ili kožne cipele nanesite pastu direktno na prljave djelove, a onda ribajte četkom i obrišite čistom krpom.

Uklanja žvrljotine na zidovima

Ako imate dijete, znate koliko je teško ukloniti crteže sa zidova. Utrljajte vlažnom krpom pastu za zube na remek djelo vašeg mališana i gledajte kako crtež polako nestaje.

Čisti i vraća sjaj srebru

Nakit od srebra istrljate pastom za zube i ostavite da odstoji preko noći. Obrišite čistom mekom krpom ujutru.

Regeneriše diskove

Pasta za zube može da ukloni ogrebotine sa diskova. Nanesite tanak sloj na disk i istrljajte nježno, a zatim isperite čistom vodom i osušite.

Pere bebi flašice

Ako flašica za bebu ima neprijatan kisjelkast miris ustajalog mlijeka, očistite je četkom za flaše na koju ste stavili malo paste. Na kraju dobro isperite.

Smiruje iritiranu kožu

Na ujed insekta nanesite kap paste za zube da zustavite svrab i smanjite otok. Takođe, pastu možete da nanesete i na manju opekotinu i ostavite je da se osuši. Tako će se koža rashladiti, a rana brže zarasti.

Čisti nokte

Za čistije, sjajnije, ali i jače nokte, jednostavno uradite piling pastom. Nanesite je na i ispod nokta i istrljajte starom četkicom za zube, pa isperite.

Umjesto gela za kosu

Providne paste za zube sadrže polimere rastvorljive u vodi koji se mogu naći i u gelovima za kosu. Ako vam je ponestalo gela frizuru učvrstite providnom pastom.

Možda nijeste znali ali pastu za zube možete upotrijebiti na mnogo načina da očistite svoj dom. Pritom ne izlažete svoje tijelo riziku od opasnih hemijskih supstanci, a dobijate odlične rezultate.

Čisti porcelan i hrom

Možda se pitate kako će pasta očistiti hromirane slavine kad ih upravo ona zaprlja ostavljajući bijele mrlje? Moguće je. Istisnite pastu na krpu i dobro istrljajte sve slavine. Ne samo da ćete ukloniti fleke već će slavine blistati kao da su tek kupljene. Isto možete da uradite i sa sudoperom, ali i porcelanskim predmetima.

Riba rernu

Nema domaćice koja se ne plaši da se uhvati u koštac sa tvrdokornom masnoćom iz rerne. Sredstva koja mogu da efikasno očiste rernu su puna hemijskih supastanci koje su potencijalno opasne. Što preduzeti? Pokušajte sa ovim receptom. Pomiješajte pastu za zube sa malo vode, pa sve to zagrijte. Onda natopite krpu ovom mješavinom i prebrišite rernu. Bićete iznenađeni rezultatima.

Izvor: zadovoljna.hr

Vaš komentar na članak: