Kada vidite koliko je lako otkriti da li su jaja koja kupujete u supermarketu svježa, više ih NIKADA nećete gledati istim očima!

Zahvaljujući ovom triku znati ćete da odaberete najbolja i najzdravija jaja za sebe i svoju porodicu! Na kartonima za jaja su najčešće naznačeni ili datum proizvodnje ili datum do kada se jaja mogu koristiti.

Razlika je u tome da možete pojesti jaja na osnovu datuma proizvodnje, a ne isteka roka

jaja (0)

Najvažniji kod je “Julijanski datum”, koji je označen plavom bojom.

jaja (1)

Taj kod označava dan kada su jaja stavljena u ambalažu. Brojevi se kreću od 001 (1. januar) do 365 (31. decembar). Ovdje je taj kod 052, što znači da su jaja u ambalaži od 21. februara.

jaja (2)

Tako da ukoliko u marketu pročitate da su jaja sveža, sada ćete moći da odredite koliko zaista jesu svježa. Šokantno je to što će u radnjama pisati da su jaja svježa, a vidjećete da su upakovana 20-30 dana ranije, dakle, kako su ona to svježa?

“Ova jaja će možda izgledati sjajno u kartonu za jaja, ali to zaista ništa ne znači” kaže Pol Sapiro, predsjednik Humanog društva u SAD-u

jaja (3)

Jačina ukusa svježih jaja ne može se poreći, mada ni ona manje svježa nisu loša za ishranu.

Kada vidite da žumance ima dublju narandžastu boju

jaja (4)

Možda bi najbolje bilo da umjesto da se trudite da pronađete svježa jaja u prodavnicama, jaja ipak kupite na nekoj farmi.

Izvor: fokuzz.com

Vaš komentar na članak: