Jednostavni načini da ‘ubijete’ korov u svom dvorištu

Ništa ne može da uništi vaš vrt kao korov. Možete se probati boriti protiv njega pesticidima, ali oni su štetni i za vaše biljčice. Probajte na potpuno prirodan način.

protiv-korova2-550x352

Donosimo vam nekoliko ideja kako da uništite korov sa stvarima, koje sigurno već imate u kući, a da pri tom ne koristite jaka, štetna toksična sredstva.

Novine

protiv-korova1

Znamo, malo je čudno, ali nastavite čitati i biće vam jasno. Ukoliko je korov već dobro izrastao i nadvisio vaše biljčice vrijeme je da ga dokrajčite “dnevnim vijestima” (nije bitno da li je žuta štampa, tračevi ili ozbiljan list – sve djeluje). Nakvasite nekoliko listova novina i stavite ih na vrhove “korov biljki”. Preko toga dodajte još malo zemlje, kojom zagrćete biljke. Ta kombinacija će onemogućiti “dolazak” sunčeve svjetlosti do korova, biljka neće imati kiseonika i umrijeće. I ne brinite za čišćenje, novine same od sebe istrunu.

Votka

protiv-korova4

Tradicionalno rusko piće može biti odličan ubica korova. U manju bocu sa raspršivačem uspite jedan čep votke, dvije šolje vode i malo deterdženta za suđe. Našpricajte tu smjesu direktno na korov, na listove i ostavite da djeluje. Pazite samo da slučajno ne tretirate i svoje omiljeno cvijeće ili biljčice.

Razblažena sirćetna kiselina

Najbolje ju je koristiti na mjestima gde nemate mnogo svog drugog omiljenog cvijeća. Znači, obično oko i na stazama, prilazima, oko ograda. U “sprej bocu” uspite sirće i našpricajte korov. To će ga ubiti za 24 sata. Samo pazite da u blizini nema drugog bilja, koje ne želite uništiti, jer sirće ubija sve biljke – ne bira. Možda je bolje da sva sredstva koja koristite sa “sprej bocama” ne upotrebljavate na vjetrovit dan.

Izvor: lifepressmagazin.com

Vaš komentar na članak: