Isjekla je luk na 4 dijela, a potom ih prelila sirćetom: Pogledajte video, koji je POPUT MAGIJE!

Luk pripremljen na ovaj način je mnogo zdraviji od isječenog na kolutiće, zato što prije probajte ovaj magični način pripreme, kako po izgledu, tako i po ukusu.

luk-i-sirce

Zbog svojih anituupalnih i antioksidativnih svojstava, luk je ubraja u najzdravije povrće. Neizostavan je u mnogim jelima kao sastavni dio, ali i kao dodatak.

Predstavljamo vam nevjerovatan način pripreme luka, za koji su vam potrebni samo crveni luk, maslinovo ulje i jabukovo sirće, a po želji i so i biber.

Luk pripremljen na ovaj način je mnogo zdraviji od isječenog na kolutiće, zato što prije probajte ovaj magični način pripreme, kako po izgledu, tako i po ukusu!

Isjecite luk na 4 dijela, ali nemojte skroz da ga presječete. Neka ostane oko centimetar pri dnu nerasječen. Zatim svaku četvrtinu isjecite na pola, tako da na kraju dobijete 8 “latica”.

Stavite luk u tepsiju i lagano prelijte maslinovim uljem, a zatim jabukovim sirćetom. Posolite i pobiberite po ukusu, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče oko 30 minuta na 220 stepeni. Vodite računa da svaki luk ima dosta prostora oko sebe.

Kad izvadite iz rerne, vidjećete čistu magiju! Pogledajte video!

Izvor: likemag.com

Vaš komentar na članak: