ISJEKLA JE LIMUN I STAVILA U SPAVAĆU SOBU: Zvuči ludo, ali vidjećete kako vam to može spasiti život!

Limun je zaista svemoguć – ali u ovo dosad nismo vjerovali!

limun-naslovna

Danas vam otkrivamo čak 7 trikova sa limunom, koji rješavaju neke od veoma ozbiljnih problema:

#1: Podiže raspoloženje

Kiselo vam može i zasladiti život: Svjež miris limuna ne samo da poboljšava raspoloženje, već značajno redukuje depresiju i napetost organizma. Isjecite limun na kolutove i rasporedite ih po vašem domu.

#2: Čišćenje radnih površina u kuhinji

Ostaci sirovog mesa na pločama za sječenje hrane mogu biti uzročnik prenosa salmonele. Zato, protrljajte je limunom, čija će kiselina eliminisati sve štetne čestice.

limun-u-domacinstvu (3)

#3: Njega noktiju

Ukoliko svoje nokte često mažete lakom, a potom i skidačem laka, predlažemo da malo napravite pauzu i nokatnoj ploči priuštite opuštajuću kupku u soku od limuna.

Stavite par kriški limuna u vodu i ostavite da odstoji par minuta. Vitamin C iz limuna imaće izuzetno blagotvorno dejstvo.

#4: Produžavanje svježine hrani

Ukoliko za svoje goste želite da pripremite ukusnu salatu, koja će dugo ostati svježa na stolu, prelijte je sa malo limunovog soka.

Njegova voćna kiselina će spriječiti tamnjenje i oksidiranje povrća.

limun-u-domacinstvu (2)

#5: Čišćenje voća

Većina vitamina nalazi se u ljusci – koju, najčešće, bacamo, bar kad je u pitanju jabuka. Osim vitamina, u ljusci se nalaze i razni otrovi, protiv kojih se možete boriti, tako što ćete u ljusku utrljati malo limunovog soka.

#6: Vraća bjelinu vešu

Bijeli peškiri vremenom posive i njihovu bjelinu tepko je vratiti, pa čak i agresivnim deterdžentima. Umjesto toga, u mašinu za veš ubacite malo limunovog soka. Ne samo da ćete ponovo uživati u bjelini veša, već će vam prijati i njegov svjež miris limuna!

limun-u-domacinstvu (3)

#7: Čišćenje lica

Činjenica je da vještačka kozmetika nije najbolje rješenje za naše lice. Umjesto toga, treba se osloniti na prirodu! Ukoliko imate problema sa kožom lica, utapkajte malo limunovog soka i riješićete se čak i najupornijih bubuljica i fleka.

Izvor: likemag.com

Vaš komentar na članak: