Ako ste se oduvijek pitali čemu, pobogu, služi kukica na košulji – imamo odgovor!

Vjerovatno ste primjetili da se na leđima većine muških i dobrog dijela ženskih košulja nalazi jedna kukica od istog materijala koja naizgled ničemu ne služi. Ali, ona je osmišljena sa jako dobrim razlogom.

kosulja-kukica

Sve je počelo šezdesetih godina prošlog vijeka, kada su ove kukice osmišljene kako bi muškarci mogli da okače košulje u ormariću u teretani, a da se one ne izgužvaju. Muškarcima je ovo predstavljalo pravo otkrovenje, jer su ranije morali da slažu košulje, nakon čega bi uvijek ostajale izgužvane štrafte.

Međutim, sve je krenulo niz vodu kada su djevojke krenule da vuku momke baš za te kuke i da ih cijepaju. Došlo je dotle da se kukica u Americi sedamdesetih godina koristila kao što danas koristite “status veze” na Fejsbuku – žene su svojim muževima sjekle kuke kako bi se znalo da su zauzeti.

Danas, naravno, ova kuka nema nikakvu poentu, jer em imamo ofingere, em ih većina muškaraca kači za kragnu. Ali, baš kao i onaj mali džep na farmerkama, ostale su kao podsjetnik na prošle dane. Doduše, još uvijek ima muškaraca koji kukicu pravilno koriste, jer se na taj način smanjuje habanje same kragne. Zato sljedeći put upotrebite kukicu na pravi način.

Izvor: 24sata.rs

Vaš komentar na članak: