8 predmeta koji nas štite od negativne energije u domu

Dobra atmosfera, osjećaj mira, blagostanja i obilje pozitivne energije želimo svi u obiteljskim gnijezdu. Feng shui za to preporučuje sljedeće predmete.

zvono-vrata

Feng shui bambus – biljka koja donosi sreću u dom

Bambus je najpoznatiji feng shui “lijek” protiv loše energije koji simbolizira i boljitak u domu. Lako se uzgaja i veoma je tolerantan na različite uvjete. Ta je biljka simbol dobre sreće u feng shuiju. Elegantno stablo bambusa odlično izgleda u domu ili u uredu.

Feng shui fontana za zdravlje i bogatstvo

Lijepa vodena fontana može se smjestiti u dvorište, dom ili ured. Kombinira nježan zvuk zvončića i vode te donosi mir i energiju. Takve fontane možete pronaći u bolje opskrbljenim prodavnicama za opremanje doma.

Svijeća – snažan vatreni element po feng shuiju

Palite li često svijeće u svom domu? Preporuka feng shuija je da to činite. I koliko lijepih svijećnjaka imate koji bi podržali ovaj vatreni feng shui element? Predlažemo da nabavite crveni svijećnjak. Crvena boja daje dobru energiju domu, a kvalitetan svijećnjak simbolizira dug život.

Prizovite dobru energiju uz pomoć feng shui slike

Lijepa umjetnička slika po načelima feng shuija može značajno poboljšati energiju u prostoru. Izaberite sliku ovisno o tome kakvu energiju želite u toj prostoriji. Dobar izbor za spavaću sobu bile bi nježne i senzualne slike, a aktivna i vibrantna umjetnička djela ostavite za ured. Želite li poboljšati ljubavni život, pomoći će romantična slika na jugozapadu.

Otjerajte “duhove” uz pomoć vjetrenih zvončića

Zvončići za dom i dvorište ili vjetrena zvona imaju više primjena u feng shuiju. Iako mnogi misle da je najbolje mjesto za njih vani jer će uz pomoć vjetra proizvoditi ugodne zvukove, odličan su ukras i za dom, a po feng shui principima najbolji su u tjeranju negativne energije iz doma.

Eterična ulja za mir i blagostanje

Svakodnevna upotreba eteričnih ulja u domu ili uredu glavna je preporuka feng shuija. Mogu služiti za čišćenje prostora, opuštanje, za dodatnu energiju… Kupite aromalampicu i kvalitetna ulja i uvjerite se u njihovo čarobno djelovanje.

Stvorite dobru energiju uz pomoć ogledala

Ogledala su aspirin u feng shuiju. Postavljena na odgovarajuća mjesta, ona mogu podići razinu energije, donijeti mir i osvježenje u dom.

Kupite figuricu Buddhe za svoj životni prostor

Ako ste osoba koja ima malo vremena za sebe, meditaciju ili jogu, možete u svoj dom donijeti mir tako što ćete postaviti figuru Buddhe. Osim što unosi spokoj u dom, figura Buddhe lijepo se slaže u gotovo svaki interijer.

Izvor: sensaklub.hr

Vaš komentar na članak: