7 sjajnih upotreba kuhinjske soli za koje do sada NISTE ZNALI!

Iako kuhinjsku so koristimo najviše prilikom jela, vjerujemo da već znate da postoje i drugi načini za njenu upotrebu.

Mi vam predstvaljamo one najefikasnije u nastavku:

1. Njega kose

sol (1)

Da li imat problema sa mašćenjem kose? Evo rješenja! Sipajte 2-3 kašičice soli u šampon i vrlo brzo ćete primjetiti razliku.

Takođe, so možete koristiti i da napravite masku za kosu. Pomješajte je sa balzamom, nanesite na kosu i nakon 20ak minuta isperite. Vaša kosa će imati primjetan volumen.

2. Njega lica

Maska za lice: pomješajte kuhunjsku so sa kokosovim uljem i laganim pokretima utrljavajte u lice. Ova maska sjajno hidrira kožu, a i vrlo je efikasna pri uklanjanju mrtvih ćelija kože.

3. Njega stopala

sol (2)

Pomješajte maslinovo ulje sa solju i sapunom u činiji. Dobro istrljajte stopala ovim rastvorom jednom ili dvaput nedeljno i uživajte u rezultatima!

4. Olakšava bol

Slana kupka čini čuda! Magnezijum sulfat ima umirujući efekat kada su u pitanju rane i modrice.

5. Protiv bola u stomaku

Ukoliko imate problema sa varenjem i zatvorom so je ponovo rješenje! Magnezijum sulfat sadrži Epsom soli koje imaju efekat laksativa i rješavaju vas stomačnih problema.

6. Glavobolja

sol (3)

Slana kupka je efikasno rješenje i protiv cjelodnevnih glavobolja. Slana voda opušta mišiće i oslobađa nas stresa svakodnevnog života.

7. Prva pomoć

sol (4)

U situcijama kada vam se zabode trn u ruku, pomješajte 2 kašičice soli sa malo tople vode i potopite ruku u rastvor na 5 minuta. Vrlo koristan savjet, pogotovo ukoliko nemate pincetu pri sebi.

Podjelite ove savjete sa vašim prijateljima!

Izvor: likemag.com

Vaš komentar na članak: