7 neočekivanih načina korišćenja dezodoransa u stiku. Zaista univerzalno sredstvo!

Većina nas koristi dezodorans za smanjivanje znojenja i spriječavanje pojave neprijatnog mirisa. Ali ovaj proizvod može se koristiti i za druge namjene.

Pripremili smo za vas sedam neobičnih načina korišćenja dezodoransa u stiku, koji su se pokazali korisni i za druge svrhe.

Kako koristiti dezodorans:

Ojedi između nogu.

koristenje-sticka (1)

Spriječiti nastanak ojeda među nogama moći ćete ako nanesete tanak sloj dezodoransa na unatrašnje strane butina. Podrazumijeva se da se nanosi na čistu, suvu kožu.

Pretjerana masnoća kože lica.

koristenje-sticka (2)

Malo ko zna da se, pomoću dezodoransa u stiku, može osloboditi masnog sjaja u T-zoni. Prevucite prst preko aplikatora, a poslije po T-zoni, ili direktno, dezedoransom.

Imajte na umu, ovo sredstvo ne treba nanositi na čisto lice, nego samo preko šminke. Zaboravićete na masni sjaj lica, cijeli dan!

Znojenje.

koristenje-sticka (3)

Ljudi sa viškom kilograma često imaju problem sa znojenjem, i čak, ojedima u oblasti ispod grudi, ispod koljena, na potiljku. Jednostavno, koristite dezodorans na tim mjestima, i zaboravite na iritaciju kože.

Nova obuća.

koristenje-sticka (4)

Unutrašnjost novih cipela (ili noge) premažite dezodoransom, posebno mjesta koja potencijalno prete žuljanju: on će spriječiti nastanak žuljeva. Provjereno – radi!

Osvježite noge.

Nije obavezno kupovati posebna sredstva za noge, za kontrolu mirisa. Nanesite dezodorans na oprana suva stopala, da biste izbjegli njihov neprijatan miris.

Ujedi insekata.

Praktično momentalno možete ukloniti svrab nakon ujeda komarca, namazavši mjesto ujeda dezodoransom u stiku.

Bubuljice.

U sastav mnogih dezodoranasa uključuju se antibakterijski dodaci koji efikasno pomažu smanjenju upale kože lica, a time i oslobađanju od bubuljica.

Dezodoranse sada koriste svi. Ali, prilikom kupovine istog, obratite pažnju na njegov sastav. Kvalitetan proizvod ne bi trebalo da sadrži alkohol, soli aluminijuma i parabena, koji blokiraju rad znojnih žlijezda.

Naravno, ako imate malo vremena i strpljenja, dezedorans u stiku možete napraviti i sami, a da pritom nema nikakav negativan uticaj na naše tijelo.

Izvor: uspesnazena.com

Vaš komentar na članak: